15.1 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendVertraging tweede blok aardgasvrije wijk in Purmerend door subsidiemogelijkheid

Vertraging tweede blok aardgasvrije wijk in Purmerend door subsidiemogelijkheid

Purmerend – De aardgasvrije transitie van de Purmerendse wijk Overwhere-Zuid heeft vertraging opgelopen vanwege een nieuwe subsidiemogelijkheid. Stadsverwarming Purmerend kan nu tot 1,4 miljoen euro extra subsidie krijgen voor de aanleg van blok 2.

Het project werd bedreigd door een mogelijk gebrek aan financiering. Na het ‘succes’ van de eerste proefwijk, waarbij 100 woningen werden aangesloten op stadsverwarming, zouden nu bijna 250 woningen in het gebied rond de Rijnstraat aan de beurt zijn.

Hoog percentage

Het merendeel van de bewoners in blok 2 is akkoord gegaan met de overstap naar aardgasvrij wonen. Meer dan 92 procent van de huishoudens in het gebied heeft ingestemd, wat hoger is dan het vereiste percentage van 85 procent dat door de gemeenteraad is vastgesteld.

De werkzaamheden zouden aanvankelijk deze zomer beginnen, maar zullen nu naar verwachting aan het einde van het jaar starten vanwege de mogelijkheid om extra subsidie aan te vragen. Het gaat om 6000 euro per woning.

De gemeente Purmerend heeft ingestemd met het verzoek om extra tijd voor de subsidieaanvraag, omdat dit de mogelijkheid biedt om meer woningen aan te sluiten op het warmtenetwerk. Het verkrijgen van de subsidie zou een belangrijke stap zijn in het bereiken van duurzaamheidsdoelen en het verminderen van de CO2-uitstoot in de gemeente. De werkzaamheden in het tweede blok worden naar verwachting na de zomer van het volgende jaar afgerond.

Het uitstel van het project biedt woningeigenaren die nog twijfelen over de overstap naar aardgasvrij wonen een extra bedenktijd waarin ze alsnog kosteloos kunnen deelnemen aan het project.

Er zijn na blok-2 nog twee deelgebieden waar bij voldoende deelname van bewoners en financiën de aanleg van het warmtenet kan starten.

Relevant artikelSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Nog even wachten… en dan liggen er zonnepanelen op mijn dak. Zelf van het gas af zonder de fucking gemeente en de fucking vervuilende en dure SVP Dikke doei!!!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.1 ° C
16.1 °
13.9 °
78 %
1.3kmh
100 %
wo
18 °
do
20 °
vr
21 °
za
19 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.