14.4 C
Purmerend
woensdag 22 mei 2024
HomeVolendamKapelaan Volendamse parochie op non-actief na verdenking van sturen 'schadelijk mediabericht'

Kapelaan Volendamse parochie op non-actief na verdenking van sturen ‘schadelijk mediabericht’

Volendam – Een kapelaan van de Volendamse katholieke kerkparochie is door het bisdom Haarlem-Amsterdam geschorst nadat er aangifte tegen hem is gedaan. De kapelaan zou volgens de aangifte een ‘schadelijk mediabericht’ naar minderjarige hebben gestuurd. Hij is volgens het bisdom Haarlem-Amsterdam zolang het onderzoek loopt geschorst. Het verhaal rond de kapelaan is het gesprek van de dag in Volendam.

De politie benadrukt aan NH dat de medewerker ervan wordt verdacht één schadelijk mediabericht te hebben verstuurd. En dat er op dit moment één aangifte ligt. Het onderzoek loopt nog.

Als de medewerker schuldig wordt bevonden, heeft hij kans op een gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of een geldboete van maxima 22.500 euro. 

Gesprek van de dag

Dat er een onderzoek loopt naar de kapelaan is het gesprek van de dag in Volendam. Ouders zijn geschrokken en hebben veel vragen. De medewerker van de kerk was heel actief met jongeren. Zo was hij met tieners aan het gamen en maakte hij vlogs.

Het bisdom laat aan NH weten dat de medewerker van de kerk op dit moment niet werkzaam is voor de katholieke kerk en dat hij ook niet aanwezig is in Volendam. “Natuurlijk zijn wij  heel erg van geschrokken van de aangifte”, is het enige wat de woordvoerder van bisdom Haarlem-Amsterdam erover zegt.

Hoe lang het onderzoek nog zal duren is niet bekend. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
matige regen
14.4 ° C
15.1 °
13.9 °
83 %
2.2kmh
100 %
wo
18 °
do
18 °
vr
17 °
za
15 °
zo
14 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.