10.2 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomeGadgetsVideo Game Console Stick met 15.000 retro games, is het het waard?

Video Game Console Stick met 15.000 retro games, is het het waard?

Voor zo’n 50 euro staan deze Video Game Console Sticks met 15.000 retro games te wachten op Amazon. We kregen een exemplaar toegestuurd en mochten deze testen. We krijgen een gamestick met een HDMI aansluiting, 2 controllers en een 64G kaart waar de games op staan.

De games worden ingeladen door de gamestick en geprojecteerd op je televisie of welke andere device dan ook zolang er maar een HDMI aansluiting op zit. Het enige wat ontbreekt zijn de AAA-batterijen voor de controllers, maar dat is gedaan om een veilig transport te garanderen.

The package of gamestick 4K with two controllers

Het aansluiten is makkelijk en gewoon plug-and-play. Bij het opstarten komt onderstaand scherm naar voren. Vanuit het menu kun je kiezen voor 15.000 retro games. Sommige titels staan er dubbel op, maar dat heeft te maken met taalversies. Al met al blijkt dat er zo’n 12.000 games die te spelen zijn in het Engels. Of je moet Japans en Chinees kunnen lezen want dan heb je alles. Zelfs Pacman uit 1981 staat erop. Je weet wel, met nog van die streepjes in plaats van puntjes. Voor een volledige lijst met alle games zie de video onderaan of kijk voor een volledige lijst hier.

Start screen GameStick Lite 4K

Wat opvalt bij het starten van een games is dat deze zonder enige moeite worden ingeladen. Wat wel onduidelijk is de besturing van een game, maar door gewoon dat even aan te kijken is dat snel onder controle. Eventueel kun je de besturing zelf instellen.

De gamestick bevat negen verschillende emulators waaronder de GameBoy, Gameboy Advanced, SNES, Playstation one en Mega Drive. Per emulator kun je games kiezen. De controllers worden via bluetooth aangestuurd en lijken op die van de PS3, maar dan wel een stukje lichter in gewicht.

Start screen emulators

Niet alle games lopen even soepel, maar dan gaat het vooral om games waar snelheid in zit zoals racespellen of games met wel heel veel graphics. Games zoals Zelda, Crash Bandicoot, Donkey Kong, Tetris en Super Mario lopen soepel. Er is bijna geen vertraging te constateren.

Het blijkt ook mogelijk om de voortgang van de games op te slaan. Games verlaten gaat vrij soepel en geeft tijdens onze test geen problemen. Ook is het mogelijk om zogenaamde ROM’s van het internet te downloaden en deze erbij te plaatsen. Dit hebben we niet getest.

Donkey Kong on the GameStick 4K

Conclusie

Voor die paar tientjes heb je een hoop lol en kun je de nek niet breken. Of het allemaal legaal is, valt te betwijfelen. Leuk is het wel. Laat je kinderen zien welke games je speelde toen je nog jong was. De verbazing die je dan ziet op hun gezichten is al goud waard. En dat voor een prijs waar je het niet voor hoeft te laten.


Pacman on the GameStick 4K
Crash Bandicoot on the Game Stick 4K
The Karate Kid game on the Game Stick.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.2 ° C
10.6 °
9.4 °
76 %
7.2kmh
98 %
do
13 °
vr
14 °
za
22 °
zo
17 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.