13.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendBevroren vis en hard- en softdrugs, 35-jarige Purmerender aangehouden

Bevroren vis en hard- en softdrugs, 35-jarige Purmerender aangehouden

Nieuw-Vennep – Burgemeester Schuurmans van de gemeente Haarlemmermeer heeft een pand aan de Pesetaweg in Nieuw-Vennep voor zes maanden gesloten, nadat de politie er kortgeleden een grote hoeveelheid hard- en softdrugs aantrof, evenals grondstoffen voor het vervaardigen van harddrugs.

De politie kreeg in september afgelopen jaar via Interpol het verzoek een vrachtwagen met Litouws kenteken te observeren die vanuit Italië op weg was naar Nederland. Het vermoeden was dat de lading van de vrachtwagen bestond uit een grondstof (PMK-glycidezuur) die gebruikt wordt om PMK (noodzakelijke grondstof van MDMA, het werkzame deel van XTC) mee te maken.

De lading kwam via een pand in Hillegom terecht bij een bedrijfspand aan de Pesetaweg in Nieuw-Vennep. Het Internationaal Rechtshulp Centrum (IRC) van politie Noord-Holland had de zaak inmiddels overgenomen van Italië en ontdekte dat de lading op 17 november weer terug naar Hillegom werd vervoerd. Daarop werd in samenspraak met de Italiaanse autoriteiten besloten om in te grijpen.

Bevroren vis, hard- en softdrugs

In een pand aan Prins Bernhardstraat in Hillegom werd op 18 november door politie Haaglanden 760 kilo PMK-glycidezuur aangetroffen. Het vervolgonderzoek werd verricht door politie Noord-Holland samen met andere opsporingsdiensten. Dit onderzoek leidde op 22 februari 2023 tot een inval bij een bedrijf in bevroren visproducten aan de Pesetaweg in Nieuw-Vennep. Hier werd 150 kilo PMK-glycidezuur aangetroffen, bijna 7500 XTC-pillen en een grote hoeveelheid ketamine.

De 35-jarige eigenaar uit Purmerend werd ter plaatse aangehouden. Ook twee illegaal in Nederland verblijvende personen met de Chinese nationaliteit werden aangehouden. Terwijl de politie het pand aan de Pesetaweg doorzocht werd vanuit Spanje een pallet afgeleverd. In de zes bakken met witkleurig ijs bleek bijna 35 kilo marihuana verstopt.

Sluiting pand

Burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer heeft een last onder bestuursdwang opgelegd en het pand gesloten voor de duur van zes maanden. Schuurmans: “Bij meer dan 5 gram harddrugs sluiten we een pand voor 6 maanden. De hoeveelheden die hier zijn aangetroffen zijn vele malen groter. Dan is er sprake van drugshandel en dat is reden om het pand 6 maanden te sluiten. Ook bij een ander pand in de nabije omgeving is een grote hoeveelheid drugs en grondstoffen aangetroffen. Ik ben voornemens ook dat pand te sluiten.”

De Purmerender zit nog vast.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
13.6 ° C
15.1 °
11.8 °
83 %
0.9kmh
13 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.