22.7 C
Purmerend
zaterdag 18 mei 2024
HomeHart van de RegioEerste stappen realisatie beeld Stationskat Brammetje zijn gezet

Eerste stappen realisatie beeld Stationskat Brammetje zijn gezet

Purmerend – Een maand geleden startten Daphne, Danielle en Flora een doneeractie om een standbeeld voor de overleden stationskat Brammetje mogelijk te maken. Binnen enkele dagen doneerden honderden mensen ruim 8000 euro. Inmiddels zijn de eerste plannen concreet gemaakt.

Afgelopen vrijdag was er een ontmoeting in klein comité bij Station Weidevenne. Na overleg met de gemeente was de eerste stap om een exacte plaats te bepalen, zodat de aanvraag van de vergunning in gang kan worden gezet.

Kort na het starten van de doneeractie werd al duidelijk dat een beeld van Brammetje op het perron zelf niet mogelijk was. De NS – eigenaar van het perron – heeft daar een goede reden voor. Veel machinisten maken één of meerdere keren in hun carrière een aanrijding met een persoon mee. Monumenten op perrons kunnen zorgen voor flashbacks naar deze traumatische ervaring en worden om die reden niet toegestaan.

Het vervolg

Daniel die – samen met Rani van VSH Gieterij – de vervaardiging en plaatsing van het beeld op zich gaat nemen, gaf uitleg over plekken waar het beeld op een goede en veilige manier bevestigd kan worden, zodat de kans op diefstal minimaal is. Op basis van die tips and tricks heeft baasje Anneke twee plekken uitgezocht. Beide locaties liggen aan de Hoofddorp-zijde (kant richting Zaandam – Spoor 1) van het station en zijn plekken waar Brammetje vaak te vinden was.

Deze plekken zijn doorgegeven aan het contactpersoon binnen de gemeente. Hij zal de exacte locaties ‘uitvragen’. Dit is de eerste stap naar de officiële aanvraag. Zodra deze is ingediend en goedgekeurd gaat de periode in waar mensen bezwaar tegen de plaatsing kunnen maken.

Daarna wordt er van het ontwerp van het beeld een mal geprint. Hierbij wordt uitgegaan van Brammetje op ware grote. Vervolgens wordt er een wasmodel gemaakt en kan het beeld gegoten worden. Ook komt er een mooi plaatje met een tekstje bij het beeld. En hopelijk ligt Brammetje dan voor altijd bij zijn geliefde station Purmerend Weidevenne.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,920FansLike
2,551VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.7 ° C
24 °
21.1 °
54 %
1.3kmh
50 %
za
23 °
zo
20 °
ma
19 °
di
22 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.