14 C
Purmerend
maandag 24 juni 2024
HomePurmerendVerzakkingsproblemen en instortingsgevaar van woning aan de Vooruitstraat in Purmerend opgelost

Verzakkingsproblemen en instortingsgevaar van woning aan de Vooruitstraat in Purmerend opgelost

Purmerend – Na weken van zorg en onzekerheid zijn de problemen met verzakkingen en het instortingsgevaar in een appartementencomplex aan de Wilhelminalaan in Purmerend succesvol opgelost. Ook kan de bewoner van de naastgelegen woning aan de Vooruitstraat weer gebruik van de ruimte maken.

Op 14 april 2023 werd er melding gemaakt van verzakkingen in het appartementencomplex, wat resulteerde in een onveilige situatie in de woning aan de Vooruitstraat. Omdat deze woning vast zit aan het appartementencomplex werd deze meegenomen in de verzakking. Vanwege het dreigende instortingsgevaar en het risico van springende ramen, werd besloten het gebruik van de woning te staken totdat de situatie als veilig kon worden beschouwd.

De Vereniging van Eigenaren (VvE) van het appartementencomplex heeft sindsdien tijdelijke maatregelen genomen door een stutconstructie te plaatsen. Deze constructie is ontworpen om het complex te ondersteunen en verdere verzakking te voorkomen. Na de voltooiing van de werkzaamheden is geconstateerd dat de stutconstructie succesvol is geplaatst. Verdere metingen op twee dagen in de afgelopen tien dagen hebben bevestigd dat de verzakking van het gebied is afgeremd.

In de betreffende woning zijn bovendien ook tijdelijke maatregelen genomen om de veiligheid te waarborgen. Zo is de draagconstructie op zolder aangepast en zijn de ramen aan zowel de binnen- als buitenzijde afgeplakt met folie. Mocht een raam breken, dan zal het folie de scherven opvangen. Dankzij deze maatregelen is het gevaar voor bewoners, omwonenden en voorbijgangers weggenomen.

Om de situatie in de omgeving van Wilhelminalaan – Vooruitstraat nauwlettend te volgen, zullen er regelmatig metingen door de gemeente Purmerend worden uitgevoerd.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,949FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14 ° C
15.1 °
13 °
80 %
0.9kmh
8 %
ma
23 °
di
25 °
wo
26 °
do
26 °
vr
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.