18.1 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomePurmerendWoning in Purmerend gesloten na vondst professionele hennepkwekerij

Woning in Purmerend gesloten na vondst professionele hennepkwekerij

Purmerend – De politie heeft op 21 maart 2023 een kweektent met een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Kolfstraat in Purmerend. Als gevolg van deze ontdekking heeft burgemeester Van Selm vandaag besloten de woning voor een periode van 3 maanden te sluiten.

Bij de doorzoeking van de woning trof de politie drugs en verpakkingsmateriaal aan, waaronder hennepplanten en harddrugs. “De aangetroffen professionaliteit van de kwekerij en de aanwezige drugs en goederen veroorzaken overlast en vormen een gevaar voor de buurt. Daarom is besloten de woning voor 3 maanden te sluiten.”, schrijft de burgemeester.

Het sluiten van de woning is in overeenstemming met de Opiumwet, waarin de bevoegdheid van de burgemeester wordt geregeld. De Opiumwet maakt het mogelijk een woning tijdelijk te sluiten als er sprake is van meer drugs dan voor eigen gebruik of als er sprake is van voorbereidingshandelingen.

Door het ophangen van posters met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten” wordt duidelijk gemaakt dat de huidige gebruiker(s) en anderen gedurende 3 maanden de woning niet mogen betreden. Het doel van de sluiting is om het drugspand imago te doorbreken en de openbare orde te herstellen.

Burgemeester Ellen van Selm benadrukt dat dit niet de eerste keer is dat er in Purmerend een hennepkwekerij wordt ontdekt in een woning. Ze wijst op mogelijke signalen zoals een sterke hennepgeur, afgeplakte ramen en deuren, wateroverlast in de vorm van lekkage of condensatie op de ramen, of verdachte activiteiten op vreemde tijdstippen. Van Selm moedigt de burgers aan om vermoedens van een hennepkwekerij te melden bij de politie.

Het bestrijden van deze kwekerijen is van groot belang, gezien de gevaren die ze met zich meebrengen, zoals brandgevaar door oververhitting of kortsluiting, evenals het risico op ripdeals die de veiligheid van de omgeving bedreigen, geeft de burgemeester mee.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Kolfstraat in het nieuws: 2016 – aanslag met explosief. 2021 – Autobrand (aangestoken). 2023 – Vondst Hennep plantage. 2023 – Autobrand (Maserati, aangestoken). Herkent de Politie al een trend of is het wachten op het volgende incident?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18.1 ° C
19 °
17 °
73 %
5.4kmh
83 %
zo
20 °
ma
23 °
di
21 °
wo
22 °
do
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.