13.5 C
Purmerend
vrijdag 17 mei 2024
HomeOpmerkelijk nieuwsVerontwaardiging in Australië nadat demente 95-jarige vrouw wordt getaserd door politie

Verontwaardiging in Australië nadat demente 95-jarige vrouw wordt getaserd door politie

In Australië hebben mensen met verontwaardiging gereageerd op het optreden van de politie tegen een demente bewoonster van een verzorgingshuis. De 95-jarige Clare Nowland, die leed aan dementie, werd uitgeschakeld met een stroomstootwapen toen ze rondliep met een mes.

Clare Nowland had een vleesmes verkregen in de keuken van de instelling en bewoog zich met het mes achter haar looprek door het gebouw. Ze weigerde het mes af te geven, waarna het personeel na enkele uren de hulp van de politie inschakelde.

De twee opgeroepen agenten probeerden haar te overtuigen het mes neer te leggen, maar dat had geen effect. Toen de vrouw de agenten naderde, besloot een van hen haar te raken met een taser. Als gevolg daarvan viel ze op haar hoofd en liep ze een schedelbreuk op. Op dit moment verkeert de vrouw in kritieke toestand in het ziekenhuis.

“Clare is 95 jaar oud, 1,55 meter lang en weegt 43 kilo,” aldus de woordvoerder van de familie. “Ze kan niet zelfstandig lopen zonder ondersteuning van een looprek. In plaats van begrip en hulp kreeg ze een taser. Ze was verward, wat vaak voorkomt bij mensen met dementie. Ze had vriendelijke woorden en hulp nodig, niet de arm van de wet.”

De medebewoners van het stadje Cooma zijn geschokt. “Iedereen kent deze dame en je hoort alleen maar positieve dingen over haar. Ze is een prachtig persoon,” zegt priester Mark Croker tegen de Blue Mountains Gazette.

De agent die het schot heeft gelost, is in afwachting van een onderzoek geschorst. Het incident is vastgelegd op de bodycamera’s van de agenten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,918FansLike
2,550VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
14.4 °
12.8 °
94 %
0.5kmh
100 %
vr
17 °
za
20 °
zo
19 °
ma
15 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.