5.5 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeTuinTipsWat zaai je in jouw moestuin in de maand juni?

Wat zaai je in jouw moestuin in de maand juni?

Als je in juni wilt beginnen met zaaien in je moestuin, zijn er nog verschillende gewassen die je kunt zaaien, afhankelijk van je klimaatzone en de specifieke groenten of kruiden die je wilt verbouwen.

Hier zijn enkele voorbeelden van gewassen die je kunt zaaien in juni:

Snijbiet: Snijbiet is een bladgroente die goed groeit in de zomer. Zaai de zaden direct in de grond en dun de zaailingen uit wanneer ze ongeveer 5 cm hoog zijn.

Wortelen: Wortelen kunnen in juni worden gezaaid voor een late oogst in de herfst. Zorg voor goed doorlatende grond en zaai de zaden op een rijafstand van ongeveer 5 cm. Dun de zaailingen uit zodat ze ongeveer 2-5 cm uit elkaar staan.

Bieten: Bieten zijn een andere groente die goed groeit in de zomer. Zaai de zaden direct in de grond op een rijafstand van ongeveer 5-10 cm. Dun de zaailingen uit zodat ze ongeveer 5-10 cm uit elkaar staan.

Radijs: Radijsjes zijn snelgroeiende groenten die in juni kunnen worden gezaaid voor een snelle oogst. Zaai de zaden direct in de grond en dun de zaailingen uit zodat ze ongeveer 2-5 cm uit elkaar staan.

Komkommers: Komkommers zijn warmteminnende gewassen die goed groeien in de zomer. Zaai de zaden in potten of in de volle grond, maar zorg ervoor dat de grond goed is opgewarmd en vorstvrij is.

Kruiden: Veel kruiden, zoals basilicum, peterselie, dille en koriander, kunnen in juni worden gezaaid. Zaai de zaden in potten of in de volle grond volgens de aanwijzingen op het zaadpakket.

Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke groeiomstandigheden en het klimaat in jouw regio bij het zaaien van gewassen in juni. Zorg ervoor dat je de juiste zaden kiest voor het juiste seizoen en volg de zaai-instructies op het zaadpakket voor de beste resultaten. Vergeet niet om regelmatig water te geven en onkruid te verwijderen om je moestuin gezond te houden. Veel succes met je moestuin in juni!  Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


  Gerelateerde artikelen

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in


  Advertentie


  Onze Socials

  9,798FansLike
  2,538VolgersVolg
  1,637VolgersVolg

  Het weer

  Purmerend
  half bewolkt
  5.5 ° C
  6.1 °
  4.4 °
  79 %
  0.9kmh
  73 %
  di
  5 °
  wo
  10 °
  do
  9 °
  vr
  7 °
  za
  7 °

  Laatste berichten

  Laatste reacties

  Chat openen
  1
  Tip de redactie!
  Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.