21.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomeBeemsterGeen verhoogde gehalten aan lood in schooltuin Westbeemster

Geen verhoogde gehalten aan lood in schooltuin Westbeemster

Beemster – Er is een bodemonderzoek naar de mogelijke aanwezigheid van lood in de school(moes)tuin van de Lourdesschool aan de Jisperweg 52 in Westbeemster. Dit onderzoek vond plaats in opdracht van de Provincie Noord-Holland. De Provincie wilde het risico dat jonge kinderen met loodhoudende grond in aanraking komen verder in beeld brengen en liet een extern onderzoekbureau (TAUW) daarom bodemonderzoek uitvoeren in school(moes)tuinen.

Uit de eerste inventarisatie was naar voren gekomen dat de schooltuin van de Lourdesschool in Westbeemster in een gebied ligt waar mogelijk verhoogde gehalten aan lood in de bodem kunnen voorkomen. Een deel van de schooltuin wordt gebruikt als moestuin. Hierop is per direct de schooltuin door de school gesloten. Inmiddels zijn de onderzoeksresultaten bekend.

Op 23 maart 2023 is in de schooltuin van de Lourdesschool een onderzoek op het eventuele loodgehalte uitgevoerd door ingenieursbureau TAUW. Op 15 mei 2023 heeft de gemeente de definitieve resultaten van het bodemonderzoek ontvangen en gedeeld met het schoolbestuur. Uit het onderzoek naar het loodgehalte in de grond blijkt dat er geen risico’s zijn bij het gebruik van de school(moes)tuin door jonge kinderen.

De school(moes)tuin kan weer in gebruik worden genomen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,966FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.8 °
20 °
73 %
1.8kmh
78 %
zo
22 °
ma
21 °
di
20 °
wo
20 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.