14.7 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home112Profvoetballer Quincy Promes (31) en medeverdachte uit Purmerend aangeklaagd voor cocaïne-invoer

Profvoetballer Quincy Promes (31) en medeverdachte uit Purmerend aangeklaagd voor cocaïne-invoer

Profvoetballer Quincy Promes (31) en een 31-jarige man uit Purmerend worden vervolgd voor betrokkenheid bij de invoer van cocaïne, volgens een woordvoerder van het Openbaar Ministerie. Het OM verdenkt Promes en zijn medeverdachte ervan betrokken te zijn bij de invoer van twee partijen cocaïne via de Westerschelde en de haven van Antwerpen in januari 2020. De eerste partij bestond uit 650 blokken cocaïne van elk een kilo, terwijl de tweede partij naar schatting 712 kilo bedroeg.

De 31-jarige man uit Purmerend werd op 25 april in Krommenie gearresteerd op verdenking van drugshandel en witwassen. Deze arrestatie was tot nu toe niet naar buiten gebracht.

Op maandagmiddag 5 juni zal de rechtbank in Amsterdam een eerste regiezitting houden voor de nieuwe zaak, met de naam “Porto”. Promes zal vanwege zijn contractuele verplichtingen bij zijn Russische club Spartak Moskou niet aanwezig zijn. Bovendien vreest hij te worden gearresteerd, omdat het OM hem wil horen over zijn vermeende betrokkenheid bij drugshandel.

Eerder was al bekend dat de telefoon van Promes werd afgeluisterd, wat aan het licht kwam tijdens een andere strafzaak waarin hij werd beschuldigd van het mishandelen van zijn neef. De afgetapte telefoongesprekken werden als bewijsmateriaal gebruikt. Promes wordt ervan verdacht zijn neef in zijn knie te hebben gestoken tijdens een feest in Abcoude op de nacht van 24 op 25 juli 2020. Het OM beschuldigt hem van zware mishandeling en heeft een gevangenisstraf van twee jaar geëist. Deze zaak zal ook op maandag worden voortgezet.

Er is nog geen bekende datum voor de inhoudelijke behandeling van de zaak-Porto. Als Promes in Rusland blijft en niet naar Nederland komt, kan de rechtbank de zaak zonder zijn aanwezigheid behandelen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
16.2 °
12.8 °
63 %
2.2kmh
100 %
wo
14 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.