17.9 C
Purmerend
dinsdag 4 juni 2024
HomePurmerendKomst van betaald parkeren in Kop West en Het Havengebied om parkeeroverlast...

Komst van betaald parkeren in Kop West en Het Havengebied om parkeeroverlast aan te pakken

Purmerend – De gemeente heeft aangekondigd dat er verdere parkeermaatregelen zullen worden genomen in Kop West en Het Havengebied. Betaald parkeren op straat en parkeren met een parkeervergunning wordt geïntroduceerd. Deze maatregelen worden genomen als reactie op aanhoudende klachten over parkeeroverlast en het dringende verzoek van de bewoners van Kop West om snel parkeerregulering in te voeren voor fase 3.

Voor Kop West betreft het de straten Pont Neuf (bouwveld I), Ponte di Rialto (bouwveld J) en de noordelijke kant van de Wolgalaan.

Bij de start van de ontwikkeling van Kop West in 2015 is besloten om parkeerregulering in te voeren. Wat inhoudt dat betaald parkeren en parkeren met een parkeervergunning vereist zijn. Dit wordt in 3 fasen uitgevoerd, omdat de wijk gefaseerd wordt opgeleverd. In fase 1 (2020) werd parkeerregulering ingevoerd voor de straten Mont Saint Michel, Ponte Vecchio en Wales. Bovendien geldt in de hele wijk een parkeerverbodzone.

In fase 2 (2021) werd parkeerregulering ingevoerd in de straten Binnenbuurt, Pleinbuurt, Kromme Wijzend, Rocamadour, Singelbuurt, Voorbuurt, Kanaaldijk en Neckerstraat, evenals op de tijdelijke parkeerplaatsen aan het Oosterbinnenpad en het Zuiderbinnenpad.

Fase 3 wordt toegevoegd aan het bestaande parkeervergunninggebied Kop West en volgt de regels en voorwaarden die voor dit gebied gelden. Betaald parkeren en parkeren met een vergunning zijn van toepassing op alle openbare parkeerplaatsen in dit gebied.

Bezoekersvergunningen

Om in aanmerking te komen voor een parkeervergunning is afhankelijk van het adres en de gemaakte parkeerafspraken. Voor Pont Neuf en Ponte Rialto is er de mogelijkheid om op eigen terrein te parkeren, waardoor er geen parkeervergunningen worden afgegeven.

Bewoners van Pont Neuf en Ponte Rialto kunnen echter wel een bezoekersvergunning krijgen, waarmee bezoekers op alle openbare parkeerplaatsen in Kop West kunnen parkeren. Met deze vergunning is parkeren op de parkeerplaatsen aan de zuidkant van de Wolgalaan niet toegestaan. Deze zijn bestemd voor vergunninghouders uit het Havengebied.

De verwachting is dat het voorstel van het college begin juni zal worden behandeld. Het volledige proces van voorstel en voorbereiding neemt minimaal 2 tot 3 maanden in beslag. Bovendien moeten bewoners voldoende tijd krijgen om een vergunning aan te vragen voordat de invoering plaatsvindt. De gemeente verwacht dat parkeerregulering in september wordt geïntroduceerd bij een positief besluit van het college. Zodra de datum van invoering bekend is, zullen bewoners informatie ontvangen over het aanvragen van vergunningen.

Het Havengebied

Tegelijkertijd met de invoering van betaald parkeren in Kop West zal ook betaald parkeren worden geïntroduceerd in het Havengebied. Dit gebied bevindt zich aan de zuidkant van de Wolgalaan tot aan de Vuurtorengracht. Betaald parkeren zal gelden op de Wolgalaan van maandag tot en met zaterdag, van 9.00 tot 21.00 uur. Het tarief bedraagt €1,- per uur. Dezelfde regels zullen gelden voor betaald parkeren in het Havengebied.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

 1. Waardeloos besluit van de gemeente. Bewoners van Voorbuurt en Binnenbuurt mogen zelf geen vergunning aanvragen. Halverwege de bouw van de woningen zijn de regels veranderd wat betreft het parkeren.. Als bewoners kun je doen wat je wilt, maar de gemeente veranderd er niks aan.

 2. De Gemeente bouwt maar koopt de parkeernorm af.
  Keer op keer, niet alleen op de Kop West en Het Havengebied.
  Denk maar aan het gebied rond de Wagenweg. ofet grote komende uitbreidingsplan: Waterlandkwartier,
  Gevolg: een tekort aan parkeerplaatsen.
  Kwestie van vraag en aanbod.

  Maar daar heeft de Gemeente een oplossing voor (en voor het eeuwige geldtekort van de Gemeente): BETAALD PARKEREN.
  Een vergunning voor bewoners kost (volgens de site van de Gemeente) per kalender jaar € 68,00 (per kwartaal € 20,50).
  Voor bezoekers, mantelzorgers, zorgverleners of maatschappelijke organisaties gelden speciale regelingen (en wsch andere kosten).

  Je zult er maar (gaan) wonen (huur of koop)…..

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.9 ° C
19 °
16 °
73 %
4kmh
100 %
di
20 °
wo
14 °
do
15 °
vr
17 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.