13.4 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomeOpmerkelijk nieuwsCanada plaatst waarschuwingen op individuele sigaretten en andere tabaksproducten

Canada plaatst waarschuwingen op individuele sigaretten en andere tabaksproducten

Canada heeft aangekondigd dat het waarschuwingen zal plaatsen op individuele sigaretten en andere tabaksproducten, waarmee het het eerste land ter wereld is dat deze maatregel invoert. Dit nieuws werd bekendgemaakt door de regering op World No Tobacco Day (Werelddag zonder tabak).

Vanaf 1 augustus zullen sigaretten worden voorzien van teksten zoals ‘rook schaadt kinderen’, ‘sigaretten veroorzaken impotentie’ en ‘gif in elk trekje’. Bovendien zal er een waarschuwingstekst aan de binnenkant van de verpakking worden toegevoegd. Volgens de minister van Volksgezondheid wordt het hierdoor vrijwel onmogelijk om de waarschuwingen over de gevaren van tabak te negeren.

Het verplicht stellen van waarschuwingsteksten op verpakkingen werd in 1989 in Canada ingevoerd. Tegenwoordig moet driekwart van de verpakking bedrukt worden met schokkende waarschuwingen, zoals een foto van een vrouw die op haar 42e overleed aan longkanker of een close-up van een tong met tumoren.

Minder aantrekkelijk

Gezondheidsexperts zijn verheugd over de nieuwe maatregelen. De voorzitter van de Canadese Longstichting is van mening dat de nieuwe teksten tabak minder aantrekkelijk zullen maken voor kinderen. Elk jaar sterven ongeveer 48.000 Canadezen als gevolg van roken.

Met deze baanbrekende stap hoopt Canada het bewustzijn over de schadelijke effecten van tabak verder te vergroten en de aantrekkingskracht van roken te verminderen, vooral onder jongeren. Andere landen zullen ongetwijfeld nauwlettend volgen om te zien welke impact deze maatregelen hebben op het verminderen van roken en het beschermen van de volksgezondheid.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.4 ° C
15.1 °
11.2 °
67 %
3.1kmh
100 %
wo
13 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.