18.4 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeOpmerkelijk nieuwsWorld Health Organization wil EU vaccinatiepaspoort houden en uitbreiden over alle lidstaten

World Health Organization wil EU vaccinatiepaspoort houden en uitbreiden over alle lidstaten

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) en de Europese Commissie hebben gisteren aangekondigd dat ze een baanbrekend partnerschap voor digitale gezondheid zullen lanceren. Het partnerschap heeft tot doel een wereldwijd systeem op te zetten dat de wereldwijde mobiliteit vergemakkelijkt en burgers over de hele wereld beschermt tegen lopende en toekomstige gezondheidsbedreigingen, waaronder pandemieën.

Het partnerschap bouwt voort op het Europese systeem voor digitale COVID-19-certificering en zal worden overgenomen door de WHO. Dit systeem zal dienen als de eerste bouwsteen van het Wereldwijde Netwerk voor Digitale Gezondheidscertificering (GDHCN) van de WHO. Het GDHCN zal verschillende digitale producten ontwikkelen om een betere gezondheid voor iedereen te bevorderen, schrijft de WHO.

Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO, verklaarde: “Op basis van het zeer succesvolle digitale certificeringsnetwerk van de EU wil de WHO alle lidstaten van de WHO toegang bieden tot een open-source digitale gezondheidstool, die is gebaseerd op de principes van rechtvaardigheid, innovatie, transparantie en gegevensbescherming en privacy. Nieuwe digitale gezondheidsproducten in ontwikkeling zijn bedoeld om mensen overal ter wereld snel en effectief kwalitatieve gezondheidsdiensten te helpen ontvangen.”

Partnerschap

Het partnerschap omvat nauwe samenwerking bij de ontwikkeling, het beheer en de implementatie van het WHO GDHCN-systeem, waarbij gebruik wordt gemaakt van de technische expertise van de Europese Commissie. De eerste stap zal zijn om ervoor te zorgen dat de huidige EU digitale certificaten effectief blijven functioneren.

Thierry Breton, commissaris voor de interne markt: “Met 80 landen en gebieden die verbonden zijn met het EU Digital COVID-19 Certificate, heeft de EU een wereldwijde standaard vastgesteld. Het EU-certificaat is niet alleen een belangrijk instrument geweest in onze strijd tegen de pandemie, maar heeft ook internationaal reizen en toerisme vergemakkelijkt. Ik ben verheugd dat de WHO voortbouwt op de privacybeschermende principes en geavanceerde technologie van het EU-certificaat om een wereldwijd instrument te creëren tegen toekomstige pandemieën”.

Belangrijke rol

Volgens de WHO heeft het EU Digital COVID-19 Certificate heeft een belangrijke rol gespeeld in de bestrijding van de pandemie en het vergemakkelijken van het vrije verkeer binnen de EU. Het systeem is gebaseerd op open-source technologieën en standaarden, en heeft wereldwijd erkenning gekregen. De WHO heeft vanaf het begin van de pandemie samengewerkt met alle WHO-regio’s om algemene richtlijnen voor dergelijke certificaten te bepalen.

Met het partnerschap tussen de WHO en de Europese Commissie zal de WHO het wereldwijde netwerk voor digitale gezondheidscertificering ontwikkelen en implementeren. Het systeem zal normen vaststellen en digitale handtekeningen valideren om fraude te voorkomen. Belangrijk is dat de WHO geen toegang zal hebben tot de onderliggende persoonlijke gegevens, die het exclusieve domein van overheden zullen blijven.

Het partnerschap tussen de WHO en de Europese Commissie zal zich richten op technische ontwikkeling en samenwerking om maximale wereldwijde acceptatie en deelname te bevorderen. Het langetermijndoel is, volgens de WHO, om een betere gezondheid voor alle individuen te bevorderen, met speciale aandacht voor gelijke kansen voor deelname door landen met lage en middeninkomens.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.4 ° C
19.4 °
17 °
81 %
0.9kmh
100 %
vr
17 °
za
18 °
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.