15.6 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomeRegionaalGeen treinen in regio Amsterdam in de nacht van vrijdag op zaterdag...

Geen treinen in regio Amsterdam in de nacht van vrijdag op zaterdag door terugkeer verkeersleidingspost

Amsterdam – De oorzaak van de storing in de verkeersleidingspost van ProRail in Amsterdam is gevonden. Na uitgebreid onderzoek is gebleken dat een defect hardware-onderdeel in het systeem voor de bediening van seinen en wissels verantwoordelijk was voor de storing. Gelukkig is dit onderdeel inmiddels vervangen en is het systeem succesvol getest. De verkeersleidingspost kan weer verhuizen vanuit Utrecht naar Amsterdam. Dit zal gevolgen hebben voor het treinverkeer.

Nu de storing is opgelost, keert het treinverkeer in de nacht van vrijdag op zaterdag terug naar de verkeersleidingspost in Amsterdam. Tot die tijd wordt er nog gewerkt vanuit de uitwijklocatie in Utrecht. Tijdens de terugkeer kunnen er geen treinen rijden in de regio Amsterdam. Dit zal impact hebben voor de reizigers.

John Voppen, CEO van ProRail: “Reizigers en vervoerders ondervonden hinder van zondag tot maandagochtend toen het treinverkeer in Amsterdam werd stilgelegd. Dat willen we niet en in de dagen daarna is het ook niet meer gebeurd. Extra inzet en de overstap naar een uitwijklocatie boden een tijdelijke oplossing. Het feit dat het defect nu is opgelost is goed nieuws: we kunnen weer terug naar normaal.”

Uitwijk naar Utrecht

Sinds zondag 4 juni is er een grote storing geweest in de verkeersleidingspost Amsterdam, waardoor er moest worden uitgeweken naar Utrecht. Momenteel wordt het treinverkeer in Amsterdam en omstreken nog steeds bediend vanuit de uitwijklocatie in Utrecht, zonder enige hinder. Dit stelt ons in staat om uitgebreide tests uit te voeren op het systeem in Amsterdam.

Terug naar Amsterdam

Er is besloten dat in de nacht van vrijdag op zaterdag (10 juni) teruggekeerd kan worden naar de verkeersleidingspost in Amsterdam. Tijdens deze verplaatsing zullen de systemen in Amsterdam geactiveerd worden en zal het personeel vanuit Utrecht naar Amsterdam worden overgebracht. Omdat de systemen tijdelijk uitgeschakeld moeten worden, zal er geen treinverkeer mogelijk zijn rondom Amsterdam. Dit wordt bewust ‘s nachts gedaan om de overlast voor het treinverkeer tot een minimum te beperken. We streven ernaar om alles gereed te hebben zodat de treinen op zaterdag weer normaal kunnen rijden.

Impact voor reizigers en goederenvervoer

Als gevolg van deze verhuizing zal er vanaf middernacht op vrijdag tot vroeg in de ochtend op zaterdag (10 juni) geen treinverkeer mogelijk zijn in de regio Amsterdam. Ook het goederenvervoer zal worden beïnvloed. NS onderzoekt alternatieve mogelijkheden, maar het lijkt erop dat deze zeer beperkt zullen zijn.

NS adviseert reizigers dan ook om alternatief vervoer te regelen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
15.6 ° C
16.7 °
15 °
80 %
2.2kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.