14.6 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
HomePurmerendBrandweer mogelijk nog een dag bezig om brand in loods Purmerend te...

Brandweer mogelijk nog een dag bezig om brand in loods Purmerend te blussen

Purmerend – De grote brand in de loods van recyclingbedrijf De Graaf in Purmerend is nog niet volledig gedoofd. Woordvoerder Dennis Glijn van de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland zegt tegen NH dat het mogelijk is dat de brandweer nog een hele dag na moet blussen. Brandweermensen werken in ploegen en lossen elkaar regelmatig af.

Er komt bij vlagen nog rook en stank vrij omdat het papier goed nat moet worden gemaakt voordat de brandweer het veilig kan afvoeren. Als mensen dat merken raadt de woordvoerder aan ramen en deuren gesloten te houden en de ventilatie uit te zetten. 

De brand ontstond vannacht rond 1.00 uur en werd kort daarna opgemerkt door een voorbijganger. Al snel werden er veel brandweerwagens op af gestuurd uit veel regio’s uit Noord-Holland. Omdat in de loods veel papierbalen lagen was de brand moeilijk te bestrijden. De brandweer is nu baal voor baal het papier uit de loods aan het halen.

Blusrobot onverrichter zake weer terug

De brandweer probeerde gebruik te maken van een blusrobot, maar moest die onverrichter zake weer terug laten keren. “De blusrobot is bij sommige branden heel efficiënt, maar hier waren zoveel obstakels dat de blusrobot de brandhaard niet goed kon bereiken”, zegt de woordvoerder. “Uiteindelijk is er gewerkt met groter en hoger materiaal om er toch goed bij te komen.” 

Volgens de veiligheidsregio hebben omwonenden niet veel last (gehad) van de rookontwikkeling. De rook ging de ‘goede’ kant op: “gelukkig bleef het op het industrieterrein hangen en waaide het niet de woonwijk in.” 

Er zijn nog wel roetdeeltjes te zien in de omgeving, maar die zouden niet schadelijk zijn. De brandweer heeft verschillende wagens ingezet om die weg te spoelen. Er is niemand gewond geraakt bij de brand.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.6 ° C
15.6 °
13.3 °
77 %
0.9kmh
7 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.