13.6 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendVolkszangers Jan Smit en Marco Schuitmaker bundelen krachten voor nostalgische hit "Van...

Volkszangers Jan Smit en Marco Schuitmaker bundelen krachten voor nostalgische hit “Van Goes tot Purmerend”

In een verrassende samenwerking sloegen twee van Nederlands meest geliefde volkszangers, Jan Smit en de huidige hitsensatie Marco Schuitmaker, de handen ineen en doken gezamenlijk de studio in. Het langverwachte resultaat van hun muzikale samenwerking is het aanstekelijke nummer “Van Goes tot Purmerend”, een gezellige meezinger die herinneringen oproept aan vroeger.

Marco Schuitmaker, die onlangs de hitlijsten bestormde met zijn nummer “Engelbewaarder” en daarbij oude records verbrak, heeft nu zijn artistieke krachten gebundeld met de ervaren Jan Smit. Het is een interessante wending in de carrière van Schuitmaker, die in korte tijd een grote schare fans heeft verzameld door zijn eigentijdse benadering van volksmuziek.

Het nummer “Van Goes tot Purmerend” heeft een speciale betekenis voor zowel Jan Smit als Marco Schuitmaker. In 1999 bracht Jan Smit dit nummer al eens uit als onderdeel van zijn album ‘Jantje Smit’. Nu, jaren later, heeft Marco Schuitmaker samen met zijn producer het nummer in een nieuw jasje gestoken, met een frisse en eigentijdse interpretatie als resultaat.

Tijdens een recente uitzending van het radioprogramma “Marcel in de morgen” op Sterren NL Radio, deelde Jan Smit zijn enthousiasme over de samenwerking en het nieuwe leven dat het nummer heeft gekregen. “Marco heeft het nummer samen met zijn producer opnieuw vormgegeven en het eindresultaat is gewoonweg fantastisch,” aldus Jan Smit. Het lijkt erop dat deze samenwerking tussen twee generaties volksmuziek niet alleen een frisse wind brengt, maar ook een diepere waardering voor de muzikale geschiedenis met zich meebrengt.

“Van Goes tot Purmerend” belooft een brug te slaan tussen het verleden en het heden van de Nederlandse volksmuziek. Met de gecombineerde krachten van Jan Smit en Marco Schuitmaker, twee artiesten die elk op hun eigen manier een stempel hebben gedrukt op het genre, kunnen fans zich verheugen op een onvergetelijke muzikale ervaring die zowel oude als nieuwe luisteraars zal aanspreken.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
13.6 ° C
15.1 °
11.8 °
83 %
0.9kmh
13 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.