12.3 C
Purmerend
zaterdag 30 september 2023
HomePurmerendInflatie daalt in augustus naar 3% "voeding 10,3% duurder"

Inflatie daalt in augustus naar 3% “voeding 10,3% duurder”

Bij de snelle raming was de inflatie in augustus 3,0 procent, meldt het CBS. Deze snelle raming is berekend op basis van nog onvolledige brongegevens. In juli waren consumentengoederen en -diensten 4,6 procent duurder dan een jaar eerder.

Op 12 september worden de reguliere cijfers van de consumentenprijsindex (CPI) gepubliceerd. Het verleden leert echter dat een snelle raming overeenkomt met de reguliere cijfers. Een inflatie van 3,0 procent in augustus 2023 betekent dat de prijzen van consumentenproducten 3,0 procent hoger zijn dan in augustus 2022. De inflatie van 3,0 procent in augustus komt dus niet bovenop de inflatie van 4,6 procent in juli.

Prijsontwikkeling productgroepen

Bij de snelle raming maakt het CBS naast het inflatiecijfer ook de prijsontwikkeling van een aantal productgroepen bekend. Deze productgroepen zijn samentellingen van bestedingscategorieën op een bepaald thema, zoals voeding. 

Voeding is 10,3% duurder dan een jaar eerder terwijl energie inclusief motorbrandstoffen een sterke daling laat zien van -28,6%. In juli 2023 was voeding nog 11,6% duurder dan een jaar daarvoor. Energie inclusief motorbrandstoffen liet in juli ook een daling zijn maar dan van 21,4%.

Relevant artikel:
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,619FansLike
2,503VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
12.3 ° C
13.9 °
10.1 °
79 %
0.9kmh
35 %
za
19 °
zo
21 °
ma
22 °
di
18 °
wo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.