17.1 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendBroers vrijgesproken van voorbereiden misdrijf met geweld, veroordeeld voor wapenbezit

Broers vrijgesproken van voorbereiden misdrijf met geweld, veroordeeld voor wapenbezit

Haarlem – Op 17 juni 2022 zijn twee broers en drie vrienden in Purmerend aangehouden in een auto waarin vuurwapens, messen, tiewraps, handschoenen en bivakmutsen werden aangetroffen. De rechtbank in Noord-Holland heeft onlangs geoordeeld dat de broers zijn vrijgesproken van het voorbereiden van een misdrijf met geweld, aangezien het niet duidelijk was welk misdrijf ze precies wilden plegen.

De verdachten zijn echter wel veroordeeld voor verboden wapenbezit. Beide broers krijgen een gevangenisstraf van 270 dagen, waarvan 83 dagen voorwaardelijk. Twee andere inzittenden krijgen jeugddetentie, waarvan de een 80 dagen jeugddetentie krijgt en de ander 34 dagen voorwaardelijk. De zaak van de vijfde inzittende is aangehouden vanwege zijn detentie in het buitenland.

Vuurwapengevaarlijk

De auto waarin de verdachten werden aangehouden, stond op naam van een van de broers, die als vuurwapengevaarlijk geregistreerd stond. De situatie escaleerde toen de politie hen achtervolgde en staande wilde houden voor controle.

De rechtbank concludeerde dat de verdachten op 17 juni 2022 bezig waren met de voorbereiding van een misdrijf, maar kon niet vaststellen welk specifiek misdrijf ze van plan waren te plegen. Daarom zijn ze vrijgesproken van het voorbereiden van een misdrijf met geweld.

Verboden wapenbezit

Elk van de verdachten is echter schuldig bevonden aan verboden wapenbezit. De aangetroffen wapens en voorwerpen kunnen worden gebruikt voor ernstige misdrijven, wat heeft geleid tot hun veroordeling voor dit vergrijp.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
17.1 ° C
18 °
16 °
78 %
8.5kmh
80 %
di
17 °
wo
21 °
do
23 °
vr
25 °
za
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.