13 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
HomePurmerendPurmerender veroordeeld tot 180 dagen celstraf na gewelddadige aanval

Purmerender veroordeeld tot 180 dagen celstraf na gewelddadige aanval

Purmerend – Een 59-jarige Purmerender is afgelopen week veroordeeld tot een celstraf van 180 dagen, waarvan 110 dagen voorwaardelijk, na een gewelddadige aanval op een vriend van zijn ex-partner. De rechtbank acht bewezen dat de Purmerender de man herhaaldelijk met een kandelaar op het hoofd heeft geslagen. De Purmerender beweert dat het uit noodweer was, maar de rechtbank heeft deze claim verworpen.

Het conflict tussen de twee mannen draaide om de ex-vriendin van de Purmerender, tevens de moeder van zijn tweejarige zoontje. De Purmerender was boos omdat hij vermoedde dat zij een nieuwe relatie had en hij wilde dit probleem oplossen. De ex-vriendin gaf aan dat er geen sprake was van een romantische relatie was maar wel een vriendschappelijke relatie.

Toevallig

De Purmerender beweerde dat hij de vriend van zijn ex toevallig tegenkwam in de buurt waar hij woonde en dat hij werd uitgenodigd om naar zijn huis te komen. In de vriend zijn versie van het verhaal staat dat de Purmerender echter onverwachts in zijn woning in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt stond. Hier zou de Purmerender de vriend van zijn ex van achteren hebben aangevallen en hem herhaaldelijk met een kandelaar op het hoofd hebben geslagen. Tijdens de worsteling raakten beiden gewond.

De vriend van de ex verdedigde zichzelf door de Purmerender meerdere malen met een brievenopener te steken. Uiteindelijk wist hij te ontsnappen en meldde het incident direct bij de politie. De Purmerender liep hierbij ernstige verwondingen op, waaronder een klaplong en steekwonden nabij een slagader.

Vrijspraak

Hoewel de vriend van de ex ook voor de rechter moest verschijnen, werd hij vrijgesproken vanwege een succesvol beroep op noodweer. De rechtbank achtte zijn reactie proportioneel. De rechtbank wil niet onvermeld laten dat de Purmerender zelf zwaargewond is geraakt, maar merkt daarbij op dat dit niet was gebeurd als hij de confrontatie met de vriend van de ex niet had opgezocht.

Oordeel rechter

De Purmerender heeft al geruime tijd te kampen met verslaving en verblijft in een instelling in Purmerend om van middelen en alcohol af te blijven. Hij is door de rechter veroordeeld tot een celstraf van 180 dagen, waarvan 110 dagen voorwaardelijk. Ook gaf de rechter hem een contactverbod, een locatieverbod en moet hij meewerken aan schuldhulpverlening en middelcontrole om het gebruik van alcohol en drugs om het middelengebruik te beheersen.

Bekijk de gehele uitspraak hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
13 ° C
14.5 °
11.6 °
77 %
1.3kmh
11 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.