23.1 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomeWaterland8-jarige scout gebeten door loslopende hond op Hemmeland

8-jarige scout gebeten door loslopende hond op Hemmeland

Hemmeland – Afgelopen vrijdag is een acht jarige scout, lid van Scoutinggroep Waterland, in het been gebeten door een loslopende hond. De scout liep hierbij een fikse beschadiging en schaafwond op.

Het is inmiddels de derde keer dat een lid van de vereniging wordt gebeten door een hond. Het gebied rondom het clubgebouw en de aanliggende stranden is in deze tijd van het jaar verboden voor honden. Een grote groep scouts speelden in dit gebied op het Hemmeland toen het bijtincident plaats vond.

Regels honden Hemmeland

Begin dit jaar verduidelijkte Gemeente Waterland, waar Hemmeland deel van uitmaakt, nog de beleidsregels omtrent bijtincidenten honden. Aanleiding was dat er in de gemeente meermaals bijtincidenten met honden hebben plaatsgevonden.

Het recreatiegebied Hemmeland is grotendeels een losloopgebied. Een uitzondering hierop is de oostelijke strook van het gebied, dit is het gedeelte waar de mensen recreëren in de zomer. Deze strandzones vallen buiten het losloopgebied en zijn tussen 1 april en 1 oktober verboden voor honden. De rest van het jaar moeten de honden daar worden aangelijnd.

Handhaving

Bezoekers van het gebied klagen over het gebrek aan handhaving wat betreft honden in de oostflank van het Hemmeland. “Al jaren geven wij door aan de gemeente, plaatselijke politiek en de handhaving, dat hier geen honden mogen komen. Help ons om een oplossing te vinden. Wij houden van dieren maar willen de veiligheid blijven waarborgen”, laat Scoutinggroep Waterland weten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
23.1 ° C
24 °
22 °
78 %
0.9kmh
12 %
vr
23 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.