18 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendPurmerenders proberen sluiting hondenopvang tegen te houden: petitie 1600 keer getekend

Purmerenders proberen sluiting hondenopvang tegen te houden: petitie 1600 keer getekend

Purmerend – Als het aan meer dan zestienhonderd Purmerenders ligt wordt er een stokje gestoken voor de sluiting van de hondenopvang van Bram Bonhof. De gemeente Purmerend wil een weg aanleggen door de bosstrook waar nu zijn opvang Dogrun ligt. De initiatiefnemer voor de petitie Silvia Reid brengt al meer dan vijftien jaar haar hond bij Bram en wil daar absoluut geen verandering in zien: “Bram moet blijven!”

Samen met het bericht dat er niet gebouwd wordt gaat worden in het Purmerbos kwam voor Bram het wrange nieuws dat de gemeente een weg heeft gepland op de plek waar zijn onderneming nu zit. ‘De wens van het college om de ontsluitingsweg van de golfbaan via de N244 te ontsluiten heeft op termijn gevolgen voor de door ons aan u verhuurde grond voor de hondenopvang’, kreeg hij vorige week te horen.  

Nachtmerries

Bram zegt er nachtmerries van te hebben. Hij wijst: “Ik zag daar in mijn droom allemaal bulldozers staan.”

Even later, als hij samen met verslaggever Tom een rondje met de honden heeft gelopen: “Deze plek is m’n alles. Ik ben niet alleen met de honden bezig, maar ook met vogels. Deze bomen staan hier al dertig jaar. Het idee dat die weg moeten doet me pijn. Vanaf het begin ben ik hier bezig geweest om de boel te onderhouden. Dan is het een gek idee dat je straks een bulldozer ziet en dat al die bomen worden omgehaald. Ook in deze tijd hè, dat is raar.” 

Dat er meer dan zestienhonderd Purmerenders hetzelfde over denken, geeft hem steun. Silvia hoopt op nog meer handtekeningen en wil er alles aan doen om de gemeente op andere gedachten te brengen. Want waar moet ze anders heen met haar hond?

“Er zijn niet zoveel andere mogelijkheden in Purmerend, zeker niet om je hond de hele dag te brengen. Toen we nog veel thuis mochten werken met corona was het geen probleem en zat Bram zonder honden, maar dat is nu niet meer zo.”

Machteloos

Vandaag staat er voor het eerst een écht gesprek met de gemeente over de kwestie op het programma. Hij heeft geen idee wat hij te horen gaat krijgen en vreest het ergste. “Het is een machteloos gevoel. Ik heb ook m’n huis, m’n kinderen en m’n personeel dat zich zorgen maakt.” 

De petitie is via deze link te vinden. 

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18 ° C
19 °
16.7 °
77 %
2.3kmh
100 %
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °
di
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.