6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendBouwcombinatie Savera versterkt brug A7 bij Purmerend

Bouwcombinatie Savera versterkt brug A7 bij Purmerend

Purmerend – De brug op de A7 over het Noordhollandsch Kanaal bij Purmerend wordt in 2024 versterkt door bouwcombinatie Savera. Berekeningen hebben aangetoond dat de constructieve draagkracht van de brug onvoldoende is waardoor er een gewichtsbeperking en inhaalverbod ingesteld is. Om deze situatie op te lossen gaat Savera de steunpunten van de brug versterken door extra wapening aan te brengen.

Sinds oktober 2022 geldt er een gewichtsbeperking van 30 ton voor de brug, waardoor vrachtwagens moeten omrijden. De werkzaamheden starten in april en duren naar verwachting tot september.

Extra wapening

De versterking van de brug bestaat uit het aanbrengen van extra wapening in de steunpunten van de brug. Hierdoor wordt de constructieve draagkracht hersteld en kan de brug weer volledig gebruikt worden door al het verkeer.

Versmalde rijstroken

De brug blijft tijdens de werkzaamheden met versmalde rijstroken open voor verkeer in beide richtingen. Wel worden er meerdere toe- en afritten van de snelweg A7 in de omgeving van de brug afgesloten. Weggebruikers moeten rekening houden met omleidingsroutes en fors extra reistijd.

Dit geldt niet alleen voor de A7, maar ook voor omliggende provinciale en regionale wegen. Daarnaast gaat er tijdens de werkzaamheden een nieuwe gewichtsbeperking van 25 ton van kracht op de brug, waardoor er extra vrachtverkeer wordt omgeleid.

Spoedopdracht

Rijkswaterstaat heeft de spoedopdracht voor de versterking van de brug gegund aan bouwcombinatie Savera, die bestaat uit Dura Vermeer, Strukton Civiel en Van Hattum en Blankevoort. De bouwcombinatie heeft ervaring met het versterken van bruggen en viaducten, zoals de Galecopperbrug in de A12 bij Utrecht en de Wantijbrug in de N3 bij Dordrecht.

Rijkswaterstaat werkt nauw samen met omliggende gemeenten, provincie Noord-Holland, werkgeversorganisaties en de transportsector om de bereikbaarheid van de regio tijdens het werk zoveel mogelijk op peil te houden.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.