2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendKasteelschip Vlotburg vaart door Purmerend

Kasteelschip Vlotburg vaart door Purmerend

Purmerend – Het museumschip Vlotburg vaart zometeen door Purmerend. Het kasteelschip vaart nu tussen Ilpendam en Purmerend. Het schip komt uit Huizen en gaat weer terug naar zijn vaste ligplaats in Alkmaar.

Mocht je het schip willen zien, dan moet je snel zijn. De schipper is niet van plan om aan te meren in Purmerend, geeft hij aan na kort contact met onze redactie. Het schip vaart in het Noordhollandsch Kanaal.

Enig oponthoud word wel verwacht bij de Sluisbrug in het centrum van Purmerend. De verwachting is dat het schip rond 11:45 uur bij de Sluisbrug is.

Over Vlotburg

Dit middeleeuwse kasteelschip is een soort van museum en laat het dagelijkse leven van mensen in de middeleeuwen zien. Op het schip worden, indien aangemeerd, levensechte taferelen getoond van de wijze waarop mensen aten, wat voor kleding ze droegen en de verschillende ambachten en middeleeuwse gebruiken.

Meer informatie over het schip op: http://www.vlotburg.nl

Foto’s en video: Regio Purmerend


Lees hieronder het artikel van mediapartner NH-Nieuws over waarom het schip weg ging uit Huizen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.