8.5 C
Purmerend
vrijdag 19 april 2024
HomeRegionaalNoodfonds Energie krijgt 24 miljoen euro extra voor huishoudens in nood

Noodfonds Energie krijgt 24 miljoen euro extra voor huishoudens in nood

Regionaal – Het Tijdelijk Noodfonds Energie, dat huishoudens met een laag of een laag middeninkomen en een hoge energierekening ondersteunt, krijgt een extra impuls van 24 miljoen euro. Dat hebben de Rijksoverheid en zes energieleveranciers bekendgemaakt. Met dit bedrag kunnen ongeveer 38.000 extra huishoudens geholpen worden.

Het Noodfonds is sinds 22 januari 2024 geopend en heeft tot nu toe meer dan 85.000 aanvragen ontvangen. Hiervan zijn 63.914 aanvragen in behandeling en zijn 21.672 aanvragen op basis van de toets op inkomen afgekeurd. Dat is circa 25%. Van de aanvragen die tot nu toe in behandeling zijn genomen is ongeveer 20% afgekeurd op basis van de energiequote. Het gemiddelde compensatiebedrag per huishouden per maand is 105 euro.

24 miljoen extra in de pot

Het totale beschikbare budget stijgt hierdoor van 60 naar 84 miljoen euro. De energieleveranciers storten 8 miljoen en het rijk verdubbelt dit met 16 miljoen. Het Noodfonds verwacht dat dit voldoende is om open te blijven tot medio maart, afhankelijk van het aantal aanvragen. Als het Noodfonds eerder sluit, wordt dat vooraf gemeld op de website.

Minister Carola Schouten voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen spreekt haar dank uit aan de energieleveranciers Essent, Vattenfall, Eneco, Budget Energie, Greenchoice en Innova Energie voor hun bijdrage aan het Noodfonds. Zij zegt ook graag met hen mee te denken over een duurzaam en houdbaar plan voor de ondersteuning van de lage inkomens en lage middeninkomens, waarbij ook verduurzaming een rol moet gaan spelen.

Bijdrage aanvragen

Huishoudens die in aanmerking komen voor het Noodfonds kunnen een bijdrage vragen voor maximaal de daaropvolgende zes maanden. De uitbetaling gaat via de energieleverancier, die de bijdrage verrekent met de energierekening.

Huishoudens kunnen steun van het Noodfonds aanvragen via noodfondsenergie.nl.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8.5 ° C
9.4 °
7.8 °
72 %
8.1kmh
45 %
vr
8 °
za
8 °
zo
11 °
ma
10 °
di
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.