1.1 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
HomeRegionaalDonderdagavond (zeer) zware windstoten verwacht

Donderdagavond (zeer) zware windstoten verwacht

Regionaal – Nederland krijgt donderdagavond te maken met een stormachtige avond met buien, onweer en hagel. Vooral in de eerste helft van de avond kan het af en toe flink regenen en is er kans op onweer en hagel.

De wind waait uit het zuidwesten tot westen en is vrij krachtig tot krachtig in het binnenland. Daarbij komen (zware) windstoten voor van 70 tot 80 km/uur. Tijdens sommige buien kan het tijdelijk hard waaien en kunnen de windstoten nog iets zwaarder uitvallen.

Zware windstoten

In de westelijke provincies en rond het IJsselmeer is de wind krachtig tot hard en moeten we rekening houden met zware tot zeer zware windstoten van 80 tot 100 km/uur. Aan zee is het stormachtig en kan het tijdelijk stormen en daarbij is kans op zeer zware windstoten van 100 tot 105 km/uur.

Code geel

Het KNMI heeft voor het hele land code geel afgegeven vanwege de harde wind en de buien. Het verkeer en de buitenactiviteiten kunnen hinder ondervinden van het weer. Mensen wordt geadviseerd om losse objecten vast te zetten of binnen te halen en om voorzichtig te zijn op de weg.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,548VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
1.1 ° C
2.8 °
-1 °
81 %
1.6kmh
8 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.