18.3 C
Purmerend
zaterdag 13 april 2024
HomeInformatiefZeven supermarkten beloven meer plantaardig aanbod

Zeven supermarkten beloven meer plantaardig aanbod

Regionaal – Een groeiend aantal supermarkten zet zich in voor een eiwittransitie, waarbij meer plantaardige producten worden aangeboden en minder dierlijke. Na Albert Heijn, Ekoplaza en Odin hebben nu ook Aldi, Dirk, Lidl en Plus zich aangesloten bij de doelstelling van Wakker Dier om het aandeel plantaardige eiwitten in hun assortiment te verhogen.

Volgens Wakker Dier wil het merendeel van de Nederlanders minder vlees eten, maar worden ze daarbij onvoldoende geholpen door de supermarkten. De organisatie roept daarom alle supermarkten op om zich te committeren aan een eiwitverhouding van minimaal 50 procent plantaardig in 2025 en minimaal 60 procent in 2030. Ook moeten ze jaarlijks hun voortgang rapporteren.

Zeven supermarkten

De zeven supermarkten die de doelstelling hebben omarmd, zeggen dat ze hun klanten willen ondersteunen bij het maken van duurzame en gezonde keuzes. Ze beloven meer plantaardige producten te introduceren, te promoten en te prijzen. Ook zullen ze hun personeel trainen om klanten te adviseren over plantaardige alternatieven.

Eiwittransitie

De eiwittransitie is niet alleen goed voor het dierenwelzijn, maar ook voor de volksgezondheid en het milieu, zegt Wakker Dier. De Gezondheidsraad concludeerde onlangs dat een voedingspatroon met 60 procent plantaardige eiwitten beter is voor de gezondheid van de meeste Nederlanders. En daarnaast zorgt voor een 25 procent lagere milieu-impact van onze voeding.

Plantaardige eiwitten zijn te vinden in onder andere: peulvruchten, granen, noten, pitten en zaden.

200 miljoen dieren

Wakker Dier hoopt dat de andere supermarkten zich snel zullen aansluiten bij de eiwittransitie. “Op dit moment eten we in Nederland meer dan 200 miljoen dieren per jaar. Alleen met de hulp van supermarkten krijgen we dit aantal omlaag,” zegt Collin Molenaar van Wakker Dier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,872FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19.5 °
16.7 °
71 %
7.2kmh
100 %
za
19 °
zo
11 °
ma
9 °
di
10 °
wo
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.