9.1 C
Purmerend
donderdag 4 april 2024
HomePurmerendBetrokken ouders willen nieuw restaurant voor personeel sluitende Brownies & Downies

Betrokken ouders willen nieuw restaurant voor personeel sluitende Brownies & Downies

Purmerend – Initiatiefnemer Cees Baerts gelooft er heilig in: er komt een nieuw restaurant waar het personeel van het binnenkort sluitende Brownies & Downies Purmerend straks nieuw emplooi kan vinden. Om dit ambitieuze plan te bespreken, kwamen vanochtend tientallen betrokkenen bijeen, waaronder ook veel ouders wiens kinderen bij het restaurant werken.

Een kleine twee weken geleden werd duidelijk dat Brownies & Downies in Purmerend gaat sluiten. Volgens de stichting die het restaurant runt, is de vestiging verliesgevend en moet het plaatsmaken voor een andere buurtvoorziening.

Het nieuws zorgt bij het personeel voor grote onzekerheid. “Stress, heel veel stress”, antwoordt personeelslid Sonja de Nie op de vraag wat die situatie met haar doet. “Helemaal geen fijn gevoel.”

Ambitieus plan

Nadat initiatiefnemer Cees Baerts vorige week lucht kreeg van de sluiting van Brownies & Downies besloot hij een oproep te doen op Facebook om meer klandizie te genereren en zo de zaak te redden.

Toch bleek het besluit al vast te staan. Om die reden besloot Baerts het over een andere boeg te gooien: een nieuw restaurant beginnen waar het personeel straks terecht kan. “Ik ben ervan overtuigd”, zegt Baerts zonder twijfel. “Dit gaat lukken. “

Waardevol werk

De vele ouders wiens kinderen werken bij het etablissement, hopen vurig dat de plannen gaan slagen. Als geen ander weten zij wat het werk betekent voor hun kind. “Als mensen dan zeggen: goh, wat doe je dat goed, dan zie je hoe ze groeien”, vertelt Sandra de Nie, moeder van personeelslid Sonja.

“Het echt in de maatschappij mee kunnen doen, dat is geweldig.” Iets dat Sonja zelf alleen maar kan beamen. “Heerlijk om mensen met trots te kunnen bedienen”, vertelt ze stralend. “En ze naar huis te kunnen sturen met een glimlach.”

“We kunnen landen op de maan, dan zal ik niet een horeca-tentje uit de grond kunnen stampen?” Cees Baerts, initiatiefnemer

Of de ambitieuze plannen ook daadwerkelijk van de grond gaan komen, moet de komende weken duidelijk worden. Initiatiefnemer Baerts heeft een rotsvast vertrouwen in een goede afloop.

“Er zijn vastgoedeigenaren die me bellen, aannemers die hun diensten aanbieden”, zo somt hij een aantal reacties op die hij de afgelopen dagen ontving. “We kunnen landen op de achterkant van de maan. En dan zal ik niet een horeca-tentje uit de grond kunnen stampen in downtown Purmerend?! Kom op…”

Teken de petitie hieronder:


Tekst door: Jeroen Langenhof – NH-Nieuws

Kopfoto: Regio Purmerend – vlnr: Sandra en Sonja de Nie, Cees Baerts.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,863FansLike
2,541VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
9.1 ° C
9.5 °
8.3 °
82 %
3.1kmh
90 %
do
11 °
vr
15 °
za
21 °
zo
18 °
ma
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.