13.8 C
Purmerend
donderdag 23 mei 2024
HomeVrije tijdAutoverzekering Noord-Holland 15,2 procent goedkoper

Autoverzekering Noord-Holland 15,2 procent goedkoper

In 2023 betaalden de inwoners van Noord-Holland met een afname van meer dan 15% flink minder voor hun autoverzekering, ten opzichte van het voorgaande jaar. Dat blijk uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite www.geld.nl. Voorheen was de gemiddelde maandpremie voor een autoverzekering in deze Noord-Holland bijna 86 euro, dit is gedaald naar bijna 73 euro per maand.

Deze sterke daling maakt dat Noord-Hollanders nu onder het landelijk gemiddelde zitten, aangezien de gemiddelde Nederlander vorig jaar ongeveer 74 euro per maand betaalde voor zijn autoverzekering. 

Tip! Autopremies verschillen sterk tussen verzekeraars onderling. Ga daarom altijd eerst je autoverzekering vergelijken. Zo vind je direct de goedkoopste autoverzekering én bespaar je gemiddeld 237 euro per jaar!

Autoverzekering in Noord-Holland goedkoper door minder autodiefstallen

De daling van de verzekeringspremies in Noord-Holland komt vooral door minder auto gerelateerde criminaliteit. Statistieken van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) tonen een lichte daling in zowel autodiefstallen als gevallen van autovandalisme. “Bij een lager risico op schade hoeven autoverzekeraars ook minder te vergoeden. Dit resulteert in lagere premies voor hun klanten”, zegt Amanda Bulthuis, expert geld en verzekeringen bij Geld.nl.

Noord-Holland van duurste autoverzekering naar gemiddelde

Uit de cijfers van de vergelijkingssite blijkt dat Noord-Holland van de duurste autoverzekering in het land naar een gemiddelde positie is verschoven. Noord-Hollanders zagen de sterkste daling in premies vergeleken met andere provincies. Terwijl in 2022 de autoverzekeringen in Noord-Holland het prijzigst waren, bezet de provincie nu de zesde plaats in de ranglijst van duurste autoverzekeringen per provincie. Zuid-Holland neemt de toppositie in voor de hoogste premie, terwijl inwoners van Friesland de goedkoopste autoverzekering hebben.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
13.8 ° C
14.5 °
12.8 °
88 %
4.9kmh
3 %
do
18 °
vr
18 °
za
19 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.