20.7 C
Purmerend
woensdag 1 mei 2024
HomeVrije tijdZo kies je de juiste schooltas voor je puber

Zo kies je de juiste schooltas voor je puber

Gaat je puber na de zomer eindelijk naar de middelbare school? Dan is de kans groot dat ze langzaam beginnen te ‘zeuren’ om een nieuwe tas. Logisch, want ze moeten ineens een flinke stapel boeken en vaak ook een laptop meenemen, waar dit eerst niet veel meer was dan alleen een broodtrommel bijvoorbeeld. Het is dus ook niet zo gek dat een goede schooltas belangrijk is. Niet alleen voor de ruimte, maar ook vooral omdat je kind in de groei zit en de nodige extra kilo’s op zijn of haar rug mee moet dragen. Dus ben je binnenkort van plan om een rugzak te gaan kopen voor je puber? Dan hebben wij een aantal tips waar je op moet letten.

Kies voor een duurzame schooltas

Wanneer je kiest voor een goede schooltas, dan is het belangrijk om te kijken naar een stuk duurzaamheid van de tas. Zo zijn de kenmerken van een goede schooltas met name dat ze stevig zijn en dus ook tegen een stootje kunnen. We hoeven je namelijk niet uit te leggen dat pubers niet bepaald zuinig op hun spullen zijn en het dus kan voorkomen dat ze hun tas regelmatig ergens in de hoek gooien. Daarbij komt ook dat ze vaak een flinke stapel boeken mee moeten nemen en het dus wel belangrijk is dat de tas ook fijn zit. Let daarom bij het kopen van rugzakken goed op of de schouderbanden verstelbaar zijn en ook of deze zijn voorzien van een voering. Helemaal wanneer je puber op de fiets naar school gaat en ze de tas dus ook tijdens het fietsen moeten dragen, is het wel belangrijk dat dit op een prettige manier kan.

Kies voor een tas met verstelbare schouderbanden

We hebben het al even genoemd, maar wat echt belangrijk is, is om te kiezen voor een schooltas waarvan de schouderbanden kunnen worden versteld. Omdat je puber natuurlijk tijdens de middelbare schoolperiode volop in de groei zit, is het wel prettig dat de tas kan worden versteld. Zo kan het heel goed zijn dat je puber in het eerste schooljaar net 1.60 is en in het laatste jaar misschien wel 20 centimeter groter. Je kunt je dan wel voorstellen dat het handig is om de tas hier ook op aan te passen, aangezien deze anders helemaal niet prettig zit.

Kies voor een tas met laptopvak

De meeste kinderen hebben digitaal les. Dat betekent dat ze een groot deel op de laptop doen. Omdat een laptop best kwetsbaar is, is het verstandig om te kiezen voor een tas met laptopvak, zodat ze hun laptop op een veilige manier mee kunnen nemen. Dit is in de basis een beetje hetzelfde idee als wanneer je een telefoontasje koopt voor je telefoon. Mocht je dan om wat voor reden dan ook je tas laten vallen, dan hoef je niet bang te zijn dat je telefoon of laptop beschadigd raakt. Deze tassen zijn namelijk voorzien van een extra voering, waardoor ze deze klappen kunnen opvangen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
20.7 ° C
26.2 °
15 °
76 %
4.9kmh
19 %
wo
23 °
do
21 °
vr
12 °
za
16 °
zo
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.