17.8 C
Purmerend
donderdag 16 mei 2024
HomePurmerendEen rijstrook minder op brug A7 bij Purmerend vanwege veiligheid

Een rijstrook minder op brug A7 bij Purmerend vanwege veiligheid

Vanaf zaterdagochtend 18 mei is er tijdelijk een rijstrook minder beschikbaar op de brug in de A7 bij Purmerend voor verkeer in de richting van Amsterdam. De maatregel wordt genomen omdat er ondanks de inspanningen van de transportsector, het verbod en de handhaving nog steeds vrachtwagens over de brug rijden. Met het afsluiten van een rijstrook blijft de constructieve veiligheid van de brug en de veiligheid van het personeel dat op de brug werkt gewaarborgd en kan de brug verder versterkt worden, meldt Rijkswaterstaat.

Op dit moment rijdt het verkeer richting Amsterdam over twee versmalde rijstroken. Vanaf zaterdagochtend 18 mei gaat de rijstrook die het dichtst langs het werkterrein loopt dicht, zodat er een veilige buffer is tussen het verkeer en het gedeelte van de brug waar de gaten worden geboord.

Één rijstrook open

Er blijft dan tijdelijk nog een rijstrook open voor verkeer richting Amsterdam. Nood- en hulpdiensten kunnen wel gebruik blijven maken van deze afgesloten rijstrook. Naar verwachting zijn er over een maand weer twee rijstroken beschikbaar. Verkeer richting Hoorn ondervindt geen extra hinder.

Rijkswaterstaat werkt sinds 5 april aan het versterken van brug in de A7 bij Purmerend. Om de brug te versterken boort aannemer Savera 50.000 gaten, die daarna opgevuld worden met 15 kilometer aan wapeningsstaal. Het boren van deze gaten maakt dat de constructieve veiligheid van de brug tijdelijk nog verder omlaag gaat. Met deze nieuwe maatregel kan de aannemer veilig verder werken aan het versterken van de brug en wordt verdere vertraging voorkomen.

Werk thuis of reis anders

Het afsluiten van een van de twee rijstroken richting Amsterdam kan voor fors extra hinder zorgen op de A7 tussen Hoorn en Amsterdam. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers om vanaf 18 mei indien mogelijk: thuis te werken, samen te reizen of anders te reizen. Bijvoorbeeld door gebruik te maken van het openbaar vervoer of de fiets.

Hierdoor kunnen weggebruikers die echt de weg op moeten gebruik blijven maken van de beperkte doorgang op de brug. Om gebruik van het openbaar vervoer te stimuleren zijn er gratis kortingskaarten voor de trein beschikbaar. Ook is er een digitaal platform met app ingericht waarmee weggebruikers een beloning bij elkaar kunnen sparen voor het laten staan van de auto.

Weggebruikers die toch de weg op moeten wordt geadviseerd de A7 te blijven gebruiken, niet te gaan sluipen en hun reis goed voor te bereiden. Dit kan via de routeplanner op www.rws.nl/werkzaamheden en door gebruik te maken van actuele navigatiesystemen. 

Meer informatie over het versterken van de brug is te vinden op: www.rws.nl/a7purmerend.

Update:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Dat vrachtwagens het verbod negeren en dan deze maatregel word ingevoerd is de omgekeerde wereld.

  2. Dat wegwerkers bij zaagwerkzaamheden per ongeluk de bestaande wapening in het beton hebben geraakt heeft geen enkele invloed??

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,919FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.8 ° C
18.4 °
16.1 °
71 %
1.8kmh
100 %
do
18 °
vr
17 °
za
20 °
zo
19 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.