17.8 C
Purmerend
donderdag 16 mei 2024
HomePurmerendGevolgen door sluiten rijstrook brug A7 nog niet te overzien “ontstaat de...

Gevolgen door sluiten rijstrook brug A7 nog niet te overzien “ontstaat de file alsnog?”

Purmerend – Ondanks eerder genomen maatregelen blijft de hoeveelheid vrachtwagens op de A7 te groot om veilig verder te kunnen werken aan het viaduct. Daarom is besloten om vanaf zaterdagochtend 18 mei het aantal rijstroken in de zuidelijke richting tijdelijk terug te brengen naar 1. De verwachting is dat de maatregel 1 maand nodig is.

De gemeente Purmerend is gisteren door Rijkswaterstaat op de hoogte gebracht over deze maatregel. “De gevolgen kunnen zij op deze korte termijn nog niet overzien. Te verwachten valt dat de file in de ochtendspits, die tot nog toe is uitgebleven, alsnog gaat ontstaan”, geeft de gemeente Purmerend aan.

Zorgen

Daarnaast heeft de gemeente Purmerend haar zorgen geuit over de veiligheid en belasting van het eigen wegennet. “De toename van filevorming op de A7 kan er toe leiden dat meer verkeer via onze gemeente gaat rijden. We hebben de laatste tijd al geconstateerd dat er vrachtwagens in Purmerend en Beemster rijden die daar niet mogen rijden”

De gemeente heeft bij Rijkswaterstaat aangegeven dat ze passende maatregelen verwachten om de veiligheid van het verkeersnetwerk in Purmerend te garanderen. “Daarnaast zijn er ook plekken in ons verkeersnetwerk waar de extra (zware) belasting zijn sporen nalaat en we met hogere onderhoudskosten komen te zitten. Ook hierop hebben we Rijkswaterstaat aangesproken en gevraagd om een oplossing.”

Het wachten is nu op de antwoorden en oplossingen van Rijkswaterstaat, besluit de gemeente Purmerend.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,919FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.8 ° C
18.4 °
16.1 °
71 %
1.8kmh
100 %
do
18 °
vr
17 °
za
20 °
zo
19 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.