15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend moet serieuzer met veiligheid en bewonersmeldingen omgaan, aldus een inwoner

Gemeente Purmerend moet serieuzer met veiligheid en bewonersmeldingen omgaan, aldus een inwoner

Purmerend – “Lampen van straatlantaarns hebben niet het eeuwige leven en kunnen stuk gaan. Alleen zien we het laatste jaar dat niet her en der een lamp defect raakt, maar dat hele straten in het donker gehuld zijn.” Dit schrijft een inwoner uit Purmerend aan de gemeente.

Een goed voorbeeld van een recidive melding is de Jaagweg, geeft de inwoner aan. “Vorig jaar was de Jaagweg tussen de kruising Roozenstraat en Tramplein al diverse malen donker. Enkele weken geleden, toen ook de werkzaamheden aan het fiets- en voetpad aan de gang waren, was het weer raak en was alles donker. Dit terwijl je dan juist goede verlichting nodig hebt om borden en obstakels waar te nemen. Ook voor buschauffeurs is het van belang dat ze tijdig iemand kunnen zien staan die met de bus mee wil.”

Website gemeente

Op de website van de gemeente staan steeds meer straten vermeld die bekend zijn met deze problematiek, zoals ook de Jaagweg. Er wordt vermeld dat er zo spoedig mogelijk herstel zal plaatsvinden. De inwoner vraagt zich af wat ‘zo spoedig mogelijk’ betekent en wat de gemeente doet om de veiligheid te vergroten. “De Jaagweg tussen de Rozenstraat en Tramplein is nu al vijf weken in het donker gehuld. Vijf weken, noemen we dat spoedig herstel?”

De situatie lijkt zelfs erger te worden. “Op 15 mei was nu ook het gedeelte van Jan Blankenbrug tot aan de kruising Rozenstraat donker. De storing lijkt groter te worden. Het gebied dat nu donker is, is ook een uitlaatroute voor honden. Eigenaren lopen liever niet in het donker en gaan dus met hun trouwe viervoeter elders in de wijk lopen, waar dit eigenlijk niet mag. Ze worden dan ook aangesproken door de gemeentelijke handhavers.”

Aggregaten met noodverlichting

De inwoner merkt op dat er door heel Purmerend camera’s zijn geplaatst voor de veiligheid en nu met de werkzaamheden van de A7 zelfs camera’s met aggregaat. “Dan kun je ook enkele aggregaten met noodverlichting neerzetten als we veiligheid toch hoog in het vaandel hebben staan?”

“De Jaagweg is met een periode van vijf weken geen uitzondering. Gezien de werkzaamheden en wegomleggingen vanwege de A7, lijkt de veiligheid van groot belang.” De inwoner vraagt de gemeente met klem om serieuzer met veiligheid en bewonersmeldingen om te gaan en aandacht te geven aan deze zeer slechte en langdurige onveilige situaties.

Externe partijen

De gemeente Purmerend is op de hoogte van storingen aan de kabels op de Jaagweg, Schapenmarkt en Plantsoengracht. Externe partijen moeten de storingen meten, geeft de gemeente aan. “De storingen worden, zodra dit kan, snel verholpen.”



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.