14.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendParkeerverbodzone ingesteld door hinderlijke en gevaarlijke verkeerssituaties

Parkeerverbodzone ingesteld door hinderlijke en gevaarlijke verkeerssituaties

Purmerend – In de Annette Poelmanstraat en Aletta Jacobslaan wordt er door de gemeente Purmerend een parkeerverbodzone ingesteld. Reden hiervoor zijn meldingen over hinderlijke en gevaarlijke verkeerssituaties.

Deze worden veroorzaakt door het parkeren buiten de vakken, vooral door bezoekers van de school. Parkeren buiten de bestemde parkeervakken kon altijd, maar vanaf de 20 juni 2024 is het bezoekers van de school voorbij.

Parkeerverbodzone

In overleg met politie en Handhaving is besloten een parkeerverbodzone in te stellen. In deze zone mag alleen geparkeerd worden in de daarvoor bestemde parkeervakken. Het parkeren buiten de vakken is dan niet meer toegestaan. Voor het overtreden van deze regels kan handhaving worden ingezet.

Verkeersbesluit

Voor deze maatregel is een verkeersbesluit gemaakt. Dit is een formele stap die de gemeente Purmerend moet doorlopen. Dit verkeersbesluit is op 8 mei 2024 gepubliceerd in het digitale gemeenteblad voor een periode van 6 weken.

In die periode is er de mogelijkheid bezwaar in te dienen. Na de publicatieperiode, en als er geen bezwaren zijn ontvangen, wordt het parkeerverbod uitgevoerd. De maatregel zal worden aangegeven met verkeersborden aan het begin en einde van beide straten.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

2 REACTIES

  1. Belangrijker vraag ; wordt er dan ook op gehandhaafd ? Ik woon in de Purmer-Zuid, ook een parkeerverbodzone-gebied, maar de auto’s staan overal en nergens ( op stoepen, in bochten, noem maar op ) Diverse malen melding van gemaakt maar Handhaving doet er niets aan, de bekende busjes rijden er pal aan voorbij.

  2. Kunnen ze dit niet bij alle scholen invoeren. Ik woon ook vlakbij een basisschool. Als je ziet hoe krankzinnig mensen hier “parkeren”, vraag je jezelf echt af wat er in hun hoofd gaat. Ook parkeren en keren ze op onze opritten. Aanspreken helpt niet of nauwelijks.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.9 ° C
15.6 °
14 °
73 %
0.9kmh
100 %
do
19 °
vr
20 °
za
20 °
zo
22 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.