18.3 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomeEdamAangifte tegen Mona Keijzer: groepsbelediging moslims

Aangifte tegen Mona Keijzer: groepsbelediging moslims

Landelijk / Edam – Een groep van tien advocaten, juristen en een historicus met een moslimachtergrond heeft aangifte gedaan tegen BBB-Kamerlid Mona Keijzer. Zij beschuldigen haar van groepsbelediging van moslims vanwege uitspraken die ze deed in het programma Sophie & Jeroen op 17 mei.

In het programma sprak Keijzer over asielmigranten uit landen met een overwegend moslimbevolking en merkte op: “We weten dat jodenhaat daar bijna onderdeel is van de cultuur.”

Hoewel Keijzer na kritiek van andere deelnemers aan het programma, waaronder schrijver Arnon Grunberg, haar excuses aanbood, vinden de aangevers dat dit onvoldoende is. Advocaat Reinout Sterk bevestigde de aangifte bij het AD en gaf aan dat deze inmiddels is ingediend bij de discriminatie-officier van het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam. Het is nog onduidelijk of het OM over zal gaan tot vervolging.

Tekst gaat verder onder de video. Bekijk hier het fragment:

De aangifte stelt onder andere dat Keijzer opzettelijk onderscheid maakt tussen moslims en niet-moslims, en bijdraagt aan de verspreiding van antimoslim-sentimenten door te suggereren dat moslims veelal antisemitisch zijn. Tevens wordt aangevoerd dat Keijzer in haar rol als volksvertegenwoordiger de associatie tussen moslims en terreur legitimeert.

Advocaat Sterk benadrukt dat er zorgen zijn onder moslims dat de recente verkiezingswinst van de PVV stigmatiserende uitspraken over moslims normaliseert, iets wat volgens hem moet stoppen. De aangevers menen dat Keijzer als Kamerlid een extra grote verantwoordelijkheid heeft om tegenstellingen in de samenleving te verminderen.

De 55-jarige Edamse is momenteel actief als kamerlid voor BBB. Daarvoor zat ze voor CDA op het pluche in Den Haag. Regionaal is zij bekend als wethouder van Purmerend (2007-2012) en als wethouder/loco burgemeester van de gemeente Waterland (1998 – 2005).

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19.5 °
16 °
65 %
0.9kmh
87 %
wo
17 °
do
20 °
vr
19 °
za
16 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.