22.3 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendPurmerends gezin van zeven ontvlucht huis na explosie: "Gigantische vuurbal"

Purmerends gezin van zeven ontvlucht huis na explosie: “Gigantische vuurbal”

Purmerend – Opnieuw een explosie in de Purmerendse Speelwagenstraat vannacht. Een gezin van zeven moest het huis halsoverkop verlaten. De buurt is enorm geschrokken. “Ik dacht eerst dat het vuurwerk was, maar toen zag ik een gigantische vuurbal bij de buren.”

Onze verslaggever laat weten dat er flinke schade is aan de woning in de Speelwagenstraat, mogelijk zo erg dat het huis onbewoonbaar is verklaard. Bij de explosie, die rond 03.20 uur vannacht plaatsvond, brak ook brand uit. Buurtbewoners vertellen dat ze hebben geholpen met blussen.

Het zevenkoppige gezin dat in het huis woont moest vannacht halsoverkop de woning ontvluchten. Onder hen is een 1-jarige baby. Voorlopig kunnen zij dus niet terug naar hun huis.

Foto: Inter Visual Studio

“Ik laat me niet wegjagen door dat schorem”

Bewoner Speelwagenstraat Purmerend

De buurt is zich rot geschrokken, vertelt een vrouw die in de straat woont. “Ik schrok heel erg. Ik dacht in eerste instantie dat het weer vuurwerk was, maar toen keek ik uit het raam en zag een gigantische vuurbal bij die buren. Ik heb meteen 112 gebeld en ben naar buiten gerend, samen met een andere buurvrouw. De ravage was enorm, mensen waren helemaal in paniek.” 

De bewoner zegt dat ze zich niet meer prettig voelt in de straat en dat er vaker hommeles is bij de woning waar vannacht een explosie is geweest. “Ik zat eraan te denken om te gaan verhuizen. Maar mijn man is pas overleden en we hebben het hier samen opgebouwd. Ik laat me niet wegjagen door dat schorem.”

Foto: Inter Visual Studio

Camera voorkomt nieuwe explosie niet

Op zaterdagochtend 25 mei, rond 4.30 uur, was er ook al een explosie in de Speelwagenstraat. Ook toen brak er brand uit. Een bewoner werd nagekeken, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Vermoedelijk was dat een vergissing, en is het huis waar vannacht een explosie was het echte doelwit. 

De eerdere ontploffing was reden genoeg voor de gemeente om een camera te plaatsen in de Speelwagenstraat. Toch ging het vannacht weer mis.

Foto: Inter Visual Studio – bewijsmateriaal wordt verzameld

Onderzoek nog bezig

De politie laat weten dat het onderzoek naar de tweede explosie nog in volle gang is. Mogelijk is er een verband tussen de eerste en tweede explosie, zegt een woordvoerder. Er is nog niemand aangehouden.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,947FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
22.3 ° C
23.9 °
19 °
62 %
2.7kmh
47 %
zo
22 °
ma
22 °
di
25 °
wo
27 °
do
28 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.