15.7 C
Purmerend
dinsdag 28 mei 2024
HomePurmerend18-jarige verdachte dodelijke schietpartij Purmerend zwijgt voorlopig

18-jarige verdachte dodelijke schietpartij Purmerend zwijgt voorlopig

Regionaal – De 18-jarige verdachte van een dodelijke schietpartij bij het station van Purmerend afgelopen februari zwijgt voorlopig. Vandaag stond hij in Haarlem voor het eerst voor de rechter in een voorbereidende zitting. Bij de schietpartij kwam een 19-jarige om het leven, een ander slachtoffer (ook 19) raakte zwaargewond.

De schietpartij was op maandagavond 12 februari bij het station. Snel na het incident verschenen er beelden van het stervende slachtoffer op social media. Er zijn volop geruchten over een bendeoorlog tussen jongeren, waar dit incident een uitvloeisel van zou zijn.

De schietpartij en de beelden ervan maakten grote indruk in Purmerend. Er werden bloemen gelegd op de plaats delict, de burgemeester brak er haar vakantie voor af en ging in gesprek met jongeren en jongerenorganisaties. Veel Purmerenders gaven aan zich zorgen te maken. “We houden ons hart vast voor de kinderen”, vertelde een inwoner.

In de maanden na de schietpartij hield de politie verschillende jonge verdachten aan. Eén daarvan werd vandaag dus voorgeleid voor de rechter. De moeder van het overleden slachtoffer kon zich niet inhouden toen ze de verdachte zag en zakte schreeuwend naar de grond. De rechter vroeg herhaaldelijk om kalmte, maar dat hielp slechts gedeeltelijk.

Warrige zitting

De zitting zelf verliep nogal warrig. Duidelijk is in ieder geval dat het nog wel even gaat duren voordat de zaak inhoudelijk behandeld wordt. Er moet nog een hoop worden uitgezocht en er moet rekening worden gehouden met de verschillende andere verdachten. Daarnaast wordt de 18-jarige naast de dodelijke schietpartij van nog meer criminele zaken verdacht.

Van de verdachte zelf voorlopig nog geen antwoorden: met zachte stem zei hij tegen de rechter dat hij voorlopig blijft zwijgen, maar van plan is om later zijn mond open te doen. 

Een volgende pro-formazitting staat gepland op 5 augustus

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
15.7 ° C
16.7 °
14 °
67 %
4kmh
15 %
di
18 °
wo
17 °
do
15 °
vr
17 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.