12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeRegionaalEBS maakt bezwaar tegen miljoenen-boete Vervoerregio

EBS maakt bezwaar tegen miljoenen-boete Vervoerregio

Amsterdam – EBS heeft officieel bezwaar gemaakt tegen de boete van €2,2 miljoen die de Vervoerregio Amsterdam heeft opgelegd. De boete werd opgelegd vanwege het niet nakomen van de eisen in de concessie voor het openbaar vervoer in Zaanstreek-Waterland.

EBS heeft vier weken de tijd om het bezwaarschrift aan te vullen met aanvullende gronden. De Vervoerregio heeft ermee ingestemd om EBS deze extra tijd te geven, om te voorkomen dat er later in de procedure discussie ontstaat over onvolledige bezwaren.

De Vervoerregio wil benadrukken dat het opleggen van de boete een zwaarwegend besluit was dat zeer zorgvuldig is genomen. Het geld van de boete zal worden ingezet om de reizigers in Zaanstreek-Waterland tegemoet te komen voor de overlast die zij hebben ervaren.

Achtergrond

De Vervoerregio legde EBS twee boetes op:

  • €1.700.000,- voor de tekortkomingen tijdens de implementatie van de concessie, zoals de vertraging van de levering van bussen en stallingen, en het niet nakomen van beloften over reisinformatie.
  • €500.000,- voor de slechte dienstverlening in de eerste maand van de concessie.

EBS diende eerder een zienswijze in tegen de boete. Op 22 mei 2024 diende EBS een pro forma bezwaar in, waarmee het bezwaar indient en uitstel van vier weken vraagt om het bezwaarschrift aan te vullen.

Volgende stappen

De Vervoerregio zal het bezwaarschrift van EBS beoordelen. Als het bezwaar gegrond is, kan de boete worden verminderd of kwijtgescholden. Als het bezwaar ongegrond is, blijft de boete in stand. EBS kan dan nog in beroep gaan bij de rechter. In dat geval kan het nog even duren voordat de boetegelden ingezet kunnen worden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.