12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendPurmerender weigert stempas Europese verkiezingen en stuurt deze retour

Purmerender weigert stempas Europese verkiezingen en stuurt deze retour

Purmerend – Een man uit Purmerend heeft zijn stempas teruggezonden naar de gemeente Purmerend. Volgens de man kan hij door het ontbreken van informatie niet naar eer en geweten op 6 juni 2024 een keuze maken.

De man geeft aan dat de aanleiding hiervoor is dat kortgeleden er berichten in de mainstreammedia zijn verschenen over vermeende Russische financiering van bepaalde politieke partijen dan wel individuele politici ter beïnvloeding en manipulatie van deze verkiezingen.

Niet delen informatie

“Het schijnt dat deze informatie – uit blijkbaar bevestigende bronnen – van onze regering vanuit de geheime diensten te Tsjechië komt. Onze regering heeft echter besloten deze inhoudelijke informatie dan wel beschuldigingen aan Nederlandse politieke partijen en politici niet te delen. Als kiezer kan ik niet voldoende inschatten dat ik op 6 juni aanstaande – wél dan wel niet – op een betrouwbare partij en/of persoon zal
stemmen”, geeft de Purmerender aan.

Door het ontbreken van deze informatie, zo stelt de Purmerender, is hij niet in staat om naar eer en geweten zijn stem uit te brengen. “Reden om u de aan mij toegezonden Stempas terug te zenden.”

Petitie

Ook is de man een petitie gestart om te zorgen dat de namen van de omgekochte politici voor de verkiezingen bekend worden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Deze man (hier genoemd: een resp. de man resp. de Purmerender) heeft een naam.
    En staat simpelweg weergegeven bij de ‘petitie’ t.w.;
    Petitionaris: Ernst van Damme
    Organisatie: Lijstvandamme

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.