22.1 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomeRegionaalStraks om 12:00 uur: Nationaal alarm of Lunchtijd entertainment?

Straks om 12:00 uur: Nationaal alarm of Lunchtijd entertainment?

Regionaal – Vandaag om 12:00 precies zal het hele land collectief opschrikken als onze telefoons plotseling beginnen te zoemen, piepen en misschien zelfs zingen. Maar geen paniek, het is slechts een test. Of, zoals sommigen het liever zien, een onverwachte lunchonderbreking die een beetje extra jus toevoegt aan je boterham met kaas.

De vraag die velen van ons nu stellen: wat is er mis met het goede oude luchtalarm? Je weet wel, die sirenes die je een instant ‘oorlogsfilm’-gevoel geven, zelfs als je midden in de Albert Heijn staat te twijfelen tussen biologische en niet-biologische wortelen. Maar nee, we zijn nu in het digitale tijdperk, en dat betekent dat we ook digitale paniek veroorzaken.

Vandaag om 12:00 zal je mobiele telefoon – of je het nu leuk vindt of niet – je beste vriend worden. Stel je voor: je bent midden in een belangrijke vergadering, in een diepe filosofische discussie met je collega’s, of je hebt net dat perfecte Instagram-waardige moment vastgelegd van je lunch. En BAM! Daar is hij, het NLAlert testbericht, als een ongenode gast die je feestje crasht.

Laten we niet vergeten dat dit ook een prachtige kans is om te testen hoe snel je kunt reageren onder druk. Gaat je telefoon over in de stiltecoupé van de trein? Zie het als een kans om je vaardigheden in ‘zo onopvallend mogelijk je telefoon uitschakelen’ te perfectioneren. En voor de leraren onder ons, wat een timing! Net als je klas eindelijk stil is…

En voor de technologische sceptici die nog steeds vasthouden aan hun Nokia 3310? Misschien is dit het moment om te upgraden. Hoewel, wie weet, misschien overleeft die telefoon het alarm ook nog.

Dus, Nederland, laten we dit moment omarmen. Zet je telefoon op stil (of niet, voor de volledige ervaring), en geniet van de plotselinge nationale eenheid als we allemaal tegelijk op onze schermpjes kijken en beseffen: we zijn veilig. En als je buurman schrikt en zijn koffie morst, lach dan vriendelijk en zeg: “Het is maar een test.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22.1 ° C
23.9 °
20 °
57 %
1.8kmh
1 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.