15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendGemeente Purmerend volgt spreidingswet en zoekt nog 404 opvangplekken voor Oekraïners

Gemeente Purmerend volgt spreidingswet en zoekt nog 404 opvangplekken voor Oekraïners

Purmerend – In een brief van 17 mei jongstleden geeft de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, aan dat de provincie Noord Holland vooralsnog vasthoudt aan de afspraken en inspanningen die volgen uit de Spreidingswet.

In de gesprekken die regelmatig gevoerd worden
tussen de gemeentes binnen de veiligheidsregio zet eenieder zich in voor haar deel van de opgave
conform de regioafspraken die gemaakt zijn. Zo is Zaanstad verantwoordelijk voor de opvang van asielzoekers, kleinere gemeenten vangen minderjarige asielzoekers op en Purmerend zet in op de opvang van Oekraïense ontheemden.

Zoektocht nieuwe locaties

Om de restant opgave voor opvang Oekraïense ontheemden te realiseren zoeken de gemeente Purmerend doorlopend op verschillende manieren naar locaties: in bestaand vastgoed en/of toevoegen van tijdelijke woningen. Sommige locaties sluiten binnenkort, andere locaties kan de gemeente Purmerend voor een beperkte periode gebruiken, zoals bijvoorbeeld de Meeuwvleugel met 110 plekken.

De gemeente Purmerend zoekt nog naar locaties voor 404 plekken om aan de taakstelling te voldoen. Het aantal ontheemden die in purmerend opgevangen moeten worden is 630 op peildatum 1 februari 2024. Dit is buiten de huidige opvang die Purmerend al een tijd aanbiedt bij Burggolf, het oude gemeentehuis van de Beemster en de van IJsendijkstraat.

Optimaliseren van bestaande locaties

Op enkele bestaande opvangen bekijkt de gemeente de mogelijkheden om de indeling efficiënter te maken. Ruim twee jaar geleden zijn deze locaties ontwikkeld met het idee dat het voor enkele maanden zou zijn. Door enkele aanpassingen te doen kunnen de ruimtes efficiënter en duurzamer gebruikt worden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.