20.8 C
Purmerend
dinsdag 4 juni 2024
HomePurmerendVeertien tijdelijke woningen in Karekietpark gaan anti-kraak

Veertien tijdelijke woningen in Karekietpark gaan anti-kraak

Purmerend – Veertien tijdelijke woningen in het Karekietpark moeten binnenkort plaatsmaken voor de nieuw te bouwen basisschool de Klimop. Tot die tijd worden deze verhuurd op basis van de leegstandwet.

Bewoners van de veertien tijdelijke woningen in het Karekietpark worden momenteel bemiddeld naar andere tijdelijke woningen. Het gaat om het meest zuidelijke rijtje van 14 woningen, bestaande uit 12 studio’s en twee tweekamer woningen voor eenoudergezinnen, zal moeten wijken voor de school

Leegstandwet

Naar verwachting wordt medio volgend jaar gestart met de bouw van de bassischool de KlimOp. Gezien de krapte op de woningmarkt en om vernielingen te voorkomen is het niet wenselijk om deze 14 tijdelijke woningen leeg te laten staan.

De gemeente Purmerend geeft aan dat wettelijk gezien het niet mogelijk is om deze woningen via de normale constructie te verhuren. Daarom verhuurt het bedrijf Gapph de leeggekomen woningen middels een antikraak
constructie op basis van de leegstandwet.

Het gaat hier dan niet om spoedzoekers, maar om mensen die zich bij het bedrijf Gapph hebben inschreven voor antikraak. Op deze manier wil de gemeente Purmerend krakers buiten de deur en kunnen de woningen toch nog bewoond worden, totdat er gestart gaat worden met de
bouw.


Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,925FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.8 ° C
22.4 °
18.9 °
67 %
5.4kmh
87 %
di
20 °
wo
14 °
do
15 °
vr
18 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.