15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendVertraging werkzaamheden brug A7: einddatum van 1 september wordt niet gehaald

Vertraging werkzaamheden brug A7: einddatum van 1 september wordt niet gehaald

Purmerend – De werkzaamheden aan de ‘Korporaal van de mariniers Jeroen Houwelingbrug’ in de A7 bij Purmerend lopen vertraging op. Door het negeren van de gewichtsbeperking en het vrachtwagenverbod door vrachtverkeer, was de aannemer genoodzaakt een extra rijstrook af te sluiten. Dit heeft forse impact op de doorstroming van het verkeer. De einddatum van het project, 1 september, wordt niet gehaald laat Rijkswaterstaat weten.

De extra rijstrook is dicht om een veilige werkomgeving te creëren voor de aannemer. Door het negeren van de regels door vrachtverkeer, kon de aannemer niet veilig doorwerken. De veiligheid van de brugconstructie en de werkers op de brug kwam hierdoor in gevaar. Dit leverde vertraging in de werkzaamheden op.

Onverwachte werkzaamheden

De eindmijlpaal van het project (1 september) zal niet gehaald worden. Dit is het gevolg van de vertraging die is ontstaan doordat vrachtverkeer de gewichtsbeperking en het vrachtwagenverbod negeert. Daarnaast zijn er extra (niet voorziene) werkzaamheden aan de liggerkoppen van de brug. Het zijn complexe betonreparaties, waarvan de noodzaak om deze uit te voeren pas tijdens de werkzaamheden aan het licht kwamen.

Rijkswaterstaat is druk bezig om de exacte impact van de vertraging te bepalen en kijkt naar mogelijkheden om de hinder voor weggebruikers te beperken. Ook wordt er alles aan gedaan om te voorkomen dat de werkzaamheden samen vallen met andere grootschalige wegwerkzaamheden of werkzaamheden van ProRail.

Verkeershinder

De afsluiting van de extra rijstrook heeft veel hinder voor het verkeer op de A7 richting Amsterdam. Zodra de werkzaamheden het toelaten, zal de rijstrook weer worden opengesteld.

Fase 2

Voor de werkzaamheden aan de andere helft van de brug (fase 2) wordt nog onderzocht of het afsluiten van een extra rijstrook noodzakelijk is. Aan deze zijde is mogelijk meer ruimte, waardoor het afsluiten van een extra rijstrook misschien niet nodig is.

Kopfoto: Inter Visual StudioSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Quote NHD 06.06.2024:

    Verkeer op A7 heeft in tweede helft juni weer vier rijstroken: aannemer schat vertraging werkzaamheden brug op ongeveer drie weken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.