15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendNaar verwachting halverwege juni weer naar vier rijstroken op A7 bij Purmerend

Naar verwachting halverwege juni weer naar vier rijstroken op A7 bij Purmerend

Purmerend – Rijkswaterstaat laat weten dat naar verwachting halverwege juni de gesloten rijstrook weer opengaat. Hierdoor zijn er weer vier rijstroken beschikbaar. Een rijstrook richting Zaandam werd afgesloten omdat vrachtwagens het verbod van 25 ton massaal negeerden.

De renovatie van de brug startte begin april met een verbod voor zwaar verkeer. In eerste instantie reden er ondanks dit verbod nog 450 vrachtwagens per dag over de brug. Rijkswaterstaat zette het verbod daarom om in een totaalverbod voor vrachtwagens en bussen, maar ook dat hielp niet. Ongeveer 120 chauffeurs per dag negeren het verbod nog steeds.

De veiligheid van de wegwerkers en de stabiliteit van de brug tijdens de werkzaamheden kwamen hierdoor in het geding. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten om de rijstrook het dichtst bij de werkzaamheden af te sluiten. Dit heeft geleid tot flinke files in de ochtendspits.

Tweede fase

Naar verwachting kan de rijstrook in de tweede helft van juni heropend worden, zegt Rijkswaterstaat. Echter, Rijkswaterstaat sluit niet uit dat tijdens de tweede fase van de renovatie, die start eind juli, opnieuw een rijstrook moet worden afgesloten. Dit zal dan gaan om een rijstrook richting Hoorn.

De vertraging van de werkzaamheden heeft niet alleen te maken met de overtredingen van het verbod. Tijdens de renovatie is er ook nog een technisch mankement aan de betonnen liggers ontdekt. De exacte vertraging door dit mankement is nog niet bekend, maar wordt geschat op zo’n twee a drie weken.

Rijkswaterstaat doet er alles aan om de vertraging in te halen. Er wordt doordeweeks langer doorgewerkt, ook op zaterdagen. De verwachting is dat de werkzaamheden in september 2024 afgerond zijn.

Kopfoto: Regio Purmerend

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.