24.6 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
HomeRegionaalPolitieacties nemen toe: Bureaus weer dicht én geen begeleiding deurwaarders

Politieacties nemen toe: Bureaus weer dicht én geen begeleiding deurwaarders

Landelijk – De acties van de vier gezamenlijke politiebonden worden steeds feller. Naast het sluiten van alle politiebureaus voor 24 uur op woensdag 20 juni, gaan deurwaarders vanaf donderdag 21 juni ook hun werk zonder politieagenten uitvoeren. De bonden eisen een “fatsoenlijk” vroegpensioen voor hun leden en zetten de druk op met deze nieuwe maatregel.

De bonden benadrukken dat deurwaarders in noodgevallen nog steeds via 112 een beroep op de politie kunnen doen. Echter, de begeleiding bij beslagleggingen waar de deuren gesloten zijn of toegang wordt geweigerd, is voortaan niet meer beschikbaar. Dit kan leiden tot vertragingen en extra kosten voor onder andere woningbouwverenigingen.

Eerdere protesten

De bonden baseren hun acties op het feit dat er ondanks eerdere protesten, waaronder het sluiten van bureaus en protestmarsen, nog steeds geen nieuwe regeling voor vervroegde uittreding (RVU) voor de politie is overeengekomen. De huidige RVU-regeling, die werknemers in zware beroepen drie jaar voor hun pensioen laat stoppen met werken, loopt in 2025 af. De politiebonden vrezen dat dit tot een verlies van koopkracht en een tekort aan agenten zal leiden.

De acties van de politiebonden hebben al geleid tot miljoenen euro’s misgelopen inkomsten voor de staatskas door het niet uitschrijven van bekeuringen. De bonden geven aan pas te stoppen met de acties als er concrete stappen worden gezet richting een “fatsoenlijke RVU”.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
24.6 ° C
26.2 °
23.3 °
54 %
1.8kmh
100 %
ma
25 °
di
18 °
wo
22 °
do
23 °
vr
26 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.