18 C
Purmerend
donderdag 11 juli 2024
HomePurmerendBusvervoerder EBS opent nieuwe stalling op de Baanstee-Noord

Busvervoerder EBS opent nieuwe stalling op de Baanstee-Noord

Purmerend – Donderdagmiddag 13 juni werd de gloednieuwe stalling van busvervoerder EBS in Purmerend feestelijk geopend. Het is de grootste en meest geavanceerde zero-emissie stallingslocatie in Nederland, met 128 laadplekken en 7.000 m2 zonnepanelen.

EBS verzorgt het openbaar vervoer in Zaanstreek-Waterland onder de naam MeerPlus. De nieuwe stalling in Purmerend maakt het, samen met de stalling in Zaandam, mogelijk om het openbaar vervoer in Zaanstreek-Waterland volledig emissievrij uit te voeren.

Dit betekent dat zij geen schadelijke stoffen uitstoten. De nieuwe stalling in Purmerend werd geopend door Gerard Slegers (lid dagelijks bestuur Vervoerregio Amsterdam), Coen Lageveen (wethouder), Kaj Mook (concessiemanager EBS) en Wilko Mol (CEO EBS).

Minder CO2 uitstoot

Op het terrein van ruim 38.000 m2 zijn 128 laadplekken voor het opladen van de elektrische bussen van MeerPlus. Ook is er een werkplaats en een ecologische washal, waar een speciale zeoliet-installatie ervoor zorgt dat bij elke wasbeurt 80% van het waswater wordt hergebruikt. Een deel van de stroom voor de laadplekken wordt opgewekt door de meer dan 2.000 zonnepanelen op het dak.

Overtollige stroom wordt tijdelijk opgeslagen in twee enorme batterijen met een gezamenlijke capaciteit van 2,15 MWh. Ook wordt er gebruik gemaakt van innovatieve batterijopslag om de druk op het elektriciteitsnet te verlichten. Met alleen al de groene stoom uit de zonnepanelen op dit terrein bespaart EBS ongeveer 360.000 kilogram aan CO2-uitstoot.

Ook worden binnenkort alle halteplaatsen voorzien van digitale borden met informatie over de buslijnen en tijden, zodat de reiziger nog beter geïnformeerd wordt.

Dronebeelden: Regio Purmerend – Rob KlauckeSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,960FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
18 ° C
18.9 °
17 °
70 %
3.1kmh
73 %
wo
18 °
do
19 °
vr
14 °
za
17 °
zo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.