13.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendNieuwe huurwet vrije sector vindt steun in Eerste Kamer, een einde aan...

Nieuwe huurwet vrije sector vindt steun in Eerste Kamer, een einde aan woekerhuren

Regionaal – De nieuwe huurwet vrije sector, voorgesteld door demissionair woonminister Hugo de Jonge, is op weg naar goedkeuring in de Eerste Kamer. Deze wet, die als doel heeft een einde te maken aan exorbitante huren in de vrije sector, heeft tijdens het debat op dinsdag brede steun gekregen.

De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft haar steun uitgesproken voor het wetsvoorstel, wat cruciaal lijkt voor de goedkeuring ervan. Samen met de linkse partijen, het Christen-Democratisch Appèl (CDA) en de ChristenUnie, vormt de PVV een meerderheid die voorstander is van de wet. Deze partijen hebben eerder ook in de Tweede Kamer de wet gesteund, wat resulteerde in een meerderheid.

Bescherming voor Huurders 

De Jonge’s wet is gericht op de bescherming van huurders die momenteel te veel betalen voor de kwaliteit van hun woning. Met de nieuwe regelgeving zouden verhuurders in de middensector niet langer willekeurig een huurprijs kunnen vaststellen. In plaats daarvan wordt er een maximumprijs per woning ingevoerd, gebaseerd op het bestaande puntensysteem dat al van toepassing is in de sociale huursector.

Tegenstand van Rechtse Partijen 

De wet stuit echter op weerstand van andere rechtse partijen, waaronder de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en BoerBurgerBeweging (BBB), die momenteel samen met de PVV de formatiegesprekken voeren. Deze partijen uiten hun zorgen dat de wet het verhuren minder aantrekkelijk zal maken, wat zou kunnen leiden tot een verkoopgolf van huurpanden door verhuurders.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
14.4 °
12.8 °
74 %
1kmh
100 %
do
24 °
vr
25 °
za
28 °
zo
22 °
ma
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.