19.1 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendStadhuisplein eindelijk open na jarenlange werkzaamheden door bouw parkeergarage

Stadhuisplein eindelijk open na jarenlange werkzaamheden door bouw parkeergarage

Purmerend – Het Stadhuisplein is eindelijk open. Dit is het nieuwe plein aan de voorkant van het stadhuis. Ook de doorgaande fietsroute langs de Purmersteenweg kan weer worden gebruikt. Het plein heeft zo’n twee jaar op de schop gelegen door de bouw van de parkeergarage naast het stadhuis.

Ook is vanaf maandag 17 juni de hoofdentree van het stadhuis weer in ere hersteld. Handig voor iedereen die zijn auto parkeert in de al eerder geopende parkeergarage onder het plein. Fietsen kunnen worden gestald bij de bushalte en tegen de fietsnietjes bij de entree. Voetgangers zullen de belangrijkste gebruikers zijn van het plein.

Nog niet helemaal af

Het plein is nog niet helemaal af. Er wordt bijvoorbeeld nog gewerkt aan de aansluiting van het plein met de Populierenstraat. Ook staat het stadhuis op dit moment in de steigers omdat er geschilderd wordt.

“In september, als alle werkzaamheden zijn afgerond, zullen we feestelijk stilstaan bij de realisatie van dit vernieuwde plein en de parkeergarage”, zegt wethouder Coen Lageveen. “Maar wij zijn wel heel blij dat het plein en het fietspad vanaf nu toegankelijk zijn voor iedereen en de hoofdingang van het gemeentehuis weer open is.”

Ook wethouder Pascal Verkroost deelt deze mening. “Dit plein is bovendien toekomst- en weersbestendig aangelegd met meer groen, een drainagesysteem onder het tegelwerk en een wadi om heftige regenval in de toekomst op te kunnen vangen. Er ligt hier nu een mooie open verbinding tussen de binnenstad en het Waterlandkwartier waar iedereen van kan genieten, ook als je niet bij het stadhuis hoeft te zijn.”

Dronebeelden: Regio Purmerend – Rob Klaucke

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
19.1 ° C
20 °
17.8 °
87 %
0.9kmh
38 %
vr
27 °
za
28 °
zo
24 °
ma
21 °
di
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.