15.6 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendA7: vierde rijstrook weer open op brug bij Purmerend op 22 juni...

A7: vierde rijstrook weer open op brug bij Purmerend op 22 juni 2024

Purmerend – Zaterdagochtend 22 juni 2024 gaat de afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend weer open. Vanaf dat moment zijn er weer vier rijstroken beschikbaar voor het verkeer, waarvan twee in de richting van Amsterdam en twee in de richting van Hoorn.

Om de rijstrook veilig open te kunnen stellen is de A7 vanaf vrijdagavond tot zaterdagochtend afgesloten in de richting van Amsterdam tussen afrit 6 en afrit 4. Er wordt geasfalteerd, belijning aangepast en de afzettingen worden verwijderd. Weggebruikers worden ter plekke omgeleid.

Sinds zaterdagochtend 18 mei 2024 is de rijstrook die het dichtst langs het werkterrein loopt dicht, zodat er een veilige buffer ontstond tussen het verkeer en het gedeelte van de brug waar de gaten worden geboord.

Foto: livestream Rijkswaterstaat

Noodzakelijke maatregel

De maatregel werd genomen, omdat er ondanks de inspanningen van de transportsector, het verbod en de handhaving nog steeds vrachtwagens over de brug bleven rijden. Met het afsluiten van de rijstrook bleef de constructieve veiligheid van de brug en de veiligheid van het personeel dat op de brug werkt gewaarborgd en kon de brug verder versterkt worden.

Inmiddels is het werk zo ver gevorderd dat de rijstrook weer vrijgemaakt kan worden voor het verkeer. Vanaf eind juli 2024 wordt de andere zijde van de brug versterkt. Het verkeer rijdt dan over het versterkte brugdeel. Momenteel wordt onderzocht of het mogelijk is om de 4 rijstroken tot het einde van het werk open te houden. Het verbod voor vrachtwagens en bussen blijft ieder geval tot die tijd gelden.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
15.6 ° C
16.8 °
14.5 °
75 %
1.8kmh
75 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.