22.1 C
Purmerend
zondag 23 juni 2024
HomePurmerendBurgemeester Purmerend gaat op zoek naar een kinderburgemeester

Burgemeester Purmerend gaat op zoek naar een kinderburgemeester

Purmerend – In veel gemeenten is een kinderburgemeester actief. Wat de burgemeester ziet is dat dit met veel enthousiasme is en goed wordt ontvangen. Het lijkt de burgemeester waardevol om ook deze functie in de gemeente Purmerend tot stand te brengen. Ze gaat dan ook op zoek naar een kandidaat.

“Waardevol omdat we kinderen zo de kans bieden om van dichtbij te ervaren hoe een democratie en het openbaar bestuur werkt. Daarbij gaat het dus om leren door te ervaren. Dit zal van
toegevoegde waarde zijn voor de ontwikkeling van kinderen en ons als openbaar bestuur ook helpen in het contact met kinderen”, schrijft de burgemeester aan de gemeenteraad.

Groep acht

Een kind dat woonachtig is in de gemeente Purmerend kan 1 jaar kinderburgemeester zijn. Dit is in de periode waarin hij/zij in groep 8 van de basisschool zit. Het idee is om voor deze functie te beginnen met een ceremoniële rol. Dat houdt in het meegaan met de burgemeester of een wethouder naar bijzondere gelegenheden.

Bijvoorbeeld naar de intocht van Sinterklaas of de herdenkingen op 4 mei. De kinderburgemeester kan dan een bijdrage aan het programma leveren en op die momenten aangeven wat voor kinderen daarbij belangrijk is.

Gepland is om de eerste kinderburgemeester van Purmerend in de raadsvergadering van 24 oktober 2024 op symbolische wijze te installeren.

Werving en selectie

Hieraan gaat een eenvoudig wervings- en selectietraject vooraf. De kinderen zullen binnenkort gericht en via geëigende kanalen van de gemeente Purmerend worden opgeroepen om zich bijvoorbeeld met een kort filmpje aan te melden voor de functie. Er zal aan de kinderen geruime tijd worden gegeven om zich aan te melden. Dit is mede ingegeven in verband met de komende vakantieperiode.

Bij de eerste oproep zal ook aan de basisscholen worden gevraagd om dit onder de aandacht te brengen en zal aan de kinderen worden gevraagd om met een idee te komen voor de ambtsketen van de kinderburgemeester.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,948FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
22.1 ° C
23.9 °
20 °
57 %
1.8kmh
1 %
zo
21 °
ma
22 °
di
25 °
wo
26 °
do
29 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.